{ "title": "Nişastalı Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/nisastali-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 08:29:33", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Nişastalı tuzlu kurabiye cam bir kavanoz içerisinde günlerce bayatlamadan saklanabilecek bir kurabiye türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Pastanelerde sıklıkla karşımıza çıkan bu kurabiyelerin daha çok \"tuzlu kuru pasta\" olarak adlandırıldıklarını görebilmek mümkündür. Ağızda dağılan ve çay saatlerinde enfes bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkan bu pastalar sayesinde dilediğiniz zaman konuklarınıza ya da ailenize enfes atıştırmalıklar sunma olanağına sahip olabilirsiniz.

Nişastalı Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
Nişastalı Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyelerimizi hazırlamak için ilk olarak margarini kısık ateşte eritiyoruz. Bu işlem esnasında margarini yakmamaya sadece tamamen erimesini sağlamaya özen gösteriyoruz. Hatta margarinin tamamı erimeden önce ocaktan alıp kendi sıcaklığı ile erimesini sağlamanızın çok daha doğru bir karar olacağından emin olabilirsiniz. Eriyen margarinin üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve yağ karışımını hamur yoğurma kabının içine alıyoruz.

Nişastalı tuzlu kurabiye hamurumuzu hazırlamaya başlarken özellikle malzemeleri doğru sırada karıştırmaya özen gösteriyoruz. Yağ karışımını hamur yoğurma kabına aldıktan sonra yumurtalarımızdan birisinin sarısını daha sonra kurabiyelerimizin üzerine sürmek üzere ayırıyoruz ve kalan kısımları yoğurma kabına alarak iyice çırpıyoruz. Daha sonra sırası ile tuzu, kabartma tozunu ve buğday nişastasını da kabımıza alarak karıştırıyoruz.

Hamur yoğurma kabının içerisine unu alırken tüm unu bir anda malzemelerimizin içerisine almıyoruz. Öncelikle 3 su bardağı unu kabımıza alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Eğer tüm unu malzemelere eklerseniz bu durumda bardağınızın büyüklüğünden dolayı fazla un koymuş olma ihtimaliniz olabileceğinden hamurunuz da çok sert olabilecektir. Bu sebeple unu yavaş yavaş koymanızda fayda var. Tamamen kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.

İstediğiniz kıvamda bir hamur elde edince nişastalı tuzlu kurabiye hamurumuzun üzerini streç bir filmle kaplayıp 15 dakika hamuru dinlendiriyoruz. Bu sırada hamurun dinlenmesinden sonra fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınması için kapağını kapatıyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzu alıp dilediğimiz gibi şekil vermeye başlıyoruz ve yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize şekillendirdiğimiz kurabiye hamurlarını sıralıyoruz. Hamurların tamamı bittikten sonra ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısını sürüp üzerine dilediğimiz kadar susam ve çörek otu serpiştirip fırınımıza atıyoruz. Üzeri kızardıktan sonra fırından alıp soğuk bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }