{ "title": "Muhallebili Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/muhallebili-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 11:56:27", "author": "Vecaheddin", "article": [ { "article": "
Muhallebili kurabiye, kurabiye hamuru ve içindeki muhallebiyle birlikte bütünleşen bu lezzetli tarifi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Size tavsiyemiz kurabiyenin muhallebisini birkaç sat önce hazırlamanızdır. Muhallebi iyice soğuyarak dinlenmelidir. Biz muhallebiyi portakallı olarak hazırladık. Dilerseniz muhallebiyi sadece sütlü olarak hazırlayabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık olarak kırk kurabiye çıkmaktadır. Eğer sizin için fazla gelirse ölçüleri yarı yarıya azaltabilirsiniz. Şimdi bu lezzetli kurabiyeleri hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Muhallebili kurabiye için gerekli malzemeler

Muhallebi malzemeleri
Hamur malzemeleri
Muhallebili kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hazırlığına önce muhallebisiniz hazırlayarak başlıyoruz. Tereyağı ve portakal kabuğu rendesi dışındaki malzemeleri bir tencerenin içinde karıştıralım. Bunu kısık ateşin üzerinde karıştırarak pişirelim. Muhallebinin kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra içine tereyağını ve portakal kabuğu rendesini karıştıralım. İçindeki tereyağı eridikten sonra muhallebinin soğuması için ocaktan alalım. Muhallebi soğumaktayken, bizde kurabiyenin hamurunu hazırlayabiliriz. Karıştırma kabında tereyağını ve unu mikserle iyice çırpın. Malzemeler kum gibi olmalıdır. Daha sonra içine yumurtaları, yoğurdu, toz şekeri, kabartma tozunu koyarak hep birlikte yoğurmaya başlayın. Hamurun sakız kıvamına gelmesi gerekir. Kıvamını bulan hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinizde açın. Bunların ortasına biraz muhallebi koyarak, kapatalım. Elimizle yuvarlayarak yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine yerleştirelim. Fırını da 170 dereceye açarak ısıtmaya başlayalım. Kurabiyelerin hepsini hazırladıktan sonra fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }