Misket kurabiye, tek lokmalık olan bu kurabiyeler beğeninizi kazanacaktır. Ağızda dağılan lezzetiyle misket kurabiyeleri her zaman hazırlayabilirsiniz. Bu kurabiyeler misket büyüklüğünde hazırlandığından, yemesi oldukça zevkli ve eğlenceli gelecektir. Atıştırmalık olarak her zaman evinizde bulundurabilirsiniz. Kurabiyelerin içine konulan nişasta onlara farklı bir gevrek tat vermektedir. Bunları hazırlayıp kurabiye kavanozlarına koyabilirsiniz. Tazeliğini uzun bir süre koruyacaktır. Dilerseniz bu lezzetli kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım.
Misket kurabiye için gerekli malzemeler
200 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 çay kaşığı toz tarçın
2 paket vanilya
Alabildiği kadar elenmiş un
Üzeri için
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Misket kurabiye nasıl yapılır?
Derince bir kabın içinde yumuşamış olan margarini ve pudra şekerini iyice karıştırın. Karışımın içine buğday nişastasını, toz tarçını, vanilyayı ve fındık içini koyarak karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu kontrollü olarak ilave ederek, hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Daha sonra hamuru hava almayacak şekilde sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Fırınınızı ise 175 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın. Bunları fırın tepsisine dizin. Fırında pişirdiğiniz kurabiyeler hafif kızarana kadar fırında durmalıdır. Daha sonra fırından çıkararak, üzerine pudra şekeri ve toz tarçın serpin. Bunları soğuttuktan sonra konuklarınıza çayla beraber servis edebilirsiniz. Bu kurabiyeleri yemekten zevk alacaksınız.