{ "title": "Mısır Gevrekli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/misir-gevrekli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 19:00:29", "author": "Sırrı", "article": [ { "article": "Mısır gevrekli kurabiye, içerisine yumurta, margarin mısır nişastası, pudra şekeri koyularak yapılan ve pişince çikolata ve mısır gevreğine bulanarak hazırlanan kurabiye türüdür. Oldukça Gevrek olan kurabiyenin içi beyaz dışı çikolata ve mısır gevrekli çıtır çıtır bir tariftir. Mısır nişastası ile yapılan iç kurabiye sanki pişmaniye yiyormuş gibi bir his verir. Çok beğenilen mısır gevrekli kurabiyeyi misafirlerinize ve çocuklarınıza yapabilirsiniz. Bu malzemeler kullanılarak yapıldığında yaklaşık olarak 50-60 tane kurabiye oluşmaktadır. Kalan kurabiyeleri bir saklama kabı içerisinde buzdolabına koyarak saklayabiliriz. Hatta daha uzun süre saklamak istediğinizde derin dondurucuya koyarak saklanabilir. Misafir geldiği zaman çıkartıp servis edilebilir. Tazeliğini koruyan bir kurabiye tarifidir.

Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri
Mısır Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarin daha önce de buzdolabından çıkartılıp oda ısısında yumuşaması beklenir. Derin ve geniş bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşatılmış margarini koyalım. Üzerine pudra şekeri eklenir ve karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Daha sonra da elenmiş un, kabartma tozu ve mısır nişastası eklenerek yoğurmaya devam edilir. Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim. Hamuru bu süre sonunda buzdolabından çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Hamur parçalarını elimiz ile yuvarlayarak ufak bezeler oluşturalım. Bezeleri hafif oval olacak şekilde, köfte şekli verelim. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine koyalım. Bütün hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta pişirelim. Fırın özellikle önceden ısıtılmış olmalıdır. Çünkü kurabiyeler sıcak fırına koyulursa pişerken yayılması önlenir. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan beyaz olarak kalmalıdır. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sonra kurabiyeler, kontrol edilerek fırından çıkartılır. Kurabiyeler ılık olması için bir kenara alınarak, bekletilir.

Mısır gevreği biraz daha ufak hale gelecek şekilde parçalanır. İster mutfak robotu ile isterse ezilerek parçalanabilir. Çikolata ise benmari usulü eritilmelidir. Bunun için derin bir tencereye su koyularak ocağa alınır. Daha sonra içine çikolata paketi ile yerleştirilir. Su kaynamaya başlayınca çikolata eriyecektir. Çikolatanın hepsi yumuşayıp eriyince ocaktan indirilir.

Ilık olan kurabiyeler ilk önce eriyen çikolataya bulanıp daha sonra da parçalanmış mısır gevreğine bulanır. Bu şekilde bütün kurabiyeler hazırlanarak tepsiye yerleştirilir. Yaklaşık olarak bir saat sonra çikolata donarak mısır gevreğine iyice yapışacaktır. Mısır gevrekli kurabiye servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }