{ "title": "Margarinsiz Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/margarinsiz-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 08:09:55", "author": "Mutena", "article": [ { "article": "
Margarinsiz kurabiye, sizin bile şaşıracağınız bir lezzete sahiptir. İçinde margarin bile olmasa, bir kurabiye lezzetli bir şekilde hazırlanabilir. Bu tarif özellikle margarin yemeyenler için tavsiye edilebilir. Kurabiyelerinizin margarin kullanmadan bile bu kadar lezzetli olduğunu görünce siz de şaşırabilirsiniz. Dilerseniz hep birlikte margarinsiz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Margarinsiz kurabiye için gerekli malzemeler
Margarinsiz kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde toz şekeri, sıvı yağı ve yumurtayı iyice karıştırın. Malzemelere vanilyayı, kabartma tozunu ve yoğurdu ilave edin. Çok az miktarda un koyarak, malzemeleri iyice özdeşleştirin. Daha sonra kalan unu malzemelere ilave edin. Hamuru güzelce yoğurun. Bu hamuru en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru çıkardıktan sonra iki parçaya ayırın. Bir parçasına kakaoyu dökerek, iyice yoğurun. Bunu yapmamızın amacı kurabiyeleri hem sade hem de kakaolu hamurla çeşitli olarak hazırlamaktır. İlk olarak iki renkli kurabiye hazırlayacağız. Bunun için kakaolu hamurdan bir parça merdaneyle açalım. İçine beyaz renkte olan hamurdan rulo yaparak, kakaolu açtığımız hamurun ortasında koyalım. Şimdi kakaolu hamuru bunun üzerine saralım. Sardığınız hamura hassas davranmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hamurlar birbirine kaynaşabilir. Şimdi hamuru dilimler halinde keseceğiz. Bunu bıçak yerine iple yapmanızı önerelim. Hamura sardığınız iple sıkıp istediğiniz gibi kesebilirsiniz. Böyle hamurda kesme izi olmaz. Şimdi kalan hamurlarla kurabiye kalıplarını kullanarak, farklı şekillerde kurabiyeler hazırlayalım. Kakaolu ve sade hamurla hazırladığınız kurabiyeleri de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 175 derecede açarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyelerin hepsini tamamladıktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Fakat fazla pişmelerine izin vermeyin. Hemen kuruyabilirler. Hatta tam olarak kızarmadan, kurabiyeler henüz yumuşakken fırını kapatarak, içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra soğutarak, konuklarınıza çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }