{ "title": "Margarinli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/margarinli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 03:27:33", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Margarinli Kurabiye, Kurabiye çeşitleri arasında gevrek oluşuyla çok sık tercih edilen margarinli kurabiyedir. Margarinli kurabiye diğer kurabiye çeşitlerine öre hem daha gevrek olmak da hem de daha lezzetlidir. Ayrıca margarinli kurabiye diğer kurabiye çeşitlerine göre uzun süre tazeliğini koruyabilmektedir. Zamanı kısıtlı olan ev hanımlarının çok sık tercih ettiği margarinli kurabiyenin malzemeleri de hemen hemen bütün evde bulunabilen malzemelerdir. Her yaş grubu tarafından çok sık tercih edilen margarinli kurabiyenin tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Margarinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru yapacağınız kabın içerisine margarini koyun. Margarini elinizle ezdikten sonra içerisine şekeri ilave ederek güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra sıvı yağ ve yumurtayı da karışımın içerisine ilave ederek yoğurmaya devam edin. Malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğurduktan sonra ununu ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra margarinli kurabiyeyi pişireceğiniz fırın tepsisinin altını yağlayın. Fırın tepsisinin altını yağladıktan sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aldığınız parçaları yuvarlayarak yağladığınız tepsiye dizin. Hamurun tamamını yuvarlayıp tepsiye dizdikten sonra margarinli kurabiyeyi daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Altı ve üstü piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }