{ "title": "Mantar Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/mantar-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 02:26:33", "author": "Turcan", "article": [ { "article": "
Mantar kurabiye, kurabiyeleri farklı şekillerde oluşturmayı sevenler bu tarifi beğenecektir. Kurabiyeleri mantarlar gibi dilediğiniz boyda yapabilirsiniz. Biz küçük mantarlar şeklinde yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece ağızda dağılan nefis kurabiyeleri tek lokmalık biçimde yiyebilirsiniz. Kurabiyenin hamurunu yine yumuşak ve elinize yapışmayacak kıvamda hazırlamalısınız. Hamuru hazırladıktan sonra dinlendirirseniz, pişerken çatlayarak kurabiyelerin görünümünün bozulmasına engel olmuş olursunuz. Ayrıca kurabiyeler fırında pişerken kızarmamalarına dikkat edin. Mantar görünümü elde etmek için buna özen göstermeniz gerekir. Kurabiyenin püf noktalarına değindikten sonra, birlikte kurabiyeleri yapmaya başlayabilir.

Mantar kurabiye için gerekli malzemeler
Mantar kurabiye nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde yumuşak tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Malzemeler yoğun bir kıvamda olmalıdır. Daha sonra içine yumurtayı ve yoğurdu ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Buğday nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozunu da malzemelerin içine koyun. Şimdi elenmiş unu azar azar ilave ederek, kolay şekil alacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Dinlenmiş olan hamurdan küçük parçalar kopararak, elimizle yuvarlayalım. Bunları tepsinin içine sıralayalım. Kakaoyu küçük bir tabağın içine dökelim. Küçük şişenin ağzını kakaoya batırarak, bulanmasını sağlayalım. Bunu sıkça kakaoya batırarak tekrar edin. Kurabiyelerin üzerine şişeyle bastırdığınızda, kakaonun kurabiyeye iz bırakması gerekir. Aynı mantarda olduğu gibi şekillenmesi gerekir. Bununla kurabiyelerin ortalarına hafifçe bastırarak, mantar sapı görünümünü verelim. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Hazırladığımız kurabiyeleri fırına koyalım. Fırın tepsisini fırına koyduktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürelim. Kurabiyeler pişecek ama fazla kızarmayacak. Aynı mantara benzeyecek. Böyle ağır ağır pişsinler. Alt tarafları kızardıktan sonra kurabiyeleri fırından soğumaları için çıkaralım. Çayınız demlendiyse, bu şirin mantar kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }