{ "title": "Mahlepli Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/mahlepli-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 22:38:18", "author": "Eflin", "article": [ { "article": "
Mahlepli tuzlu kurabiye, bu kurabiyeler farklı şekillerde yapılabildiğinden her birini yemek isteyeceksiniz. Hazır satılan tuzlu kurabiyeler gibi ister yuvarlak ister çatal biçiminde ister burgu ister uzun ince değişik şekillerde hazırlayarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kurabiyelerin mahlep dolayısıyla hoş bir lezzeti olacaktır. Ağızda dağılan, kıtır lezzetiyle beğeneceğiniz ve çayın yanında keyif alacağınız bu kurabiyeleri hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Mahlepli tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler
Mahlepli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içine yumuşamış margarini, sıvı yağı ve sütü koyarak iyice çırpın. Daha sonra pudra şekerini ilave ederek, çırpmaya devam edin. Karışımın içine kabartma tozunu, tuzu, mahlebi ve az miktarda unu ilave ederek malzemelerin birbiri ile iyice özdeşleştirin. Şimdi unu azar azar koyarak, hamurun ele yapışmayacak şekilde kıvama gelmesini sağlayın. İstenen kıvama gelen hamuru hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu sürede hamur kendini iyice toparlayacaktır. Sizde kurabiyeleri pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek, hazırlayın. Fırını 180 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Dinlenmiş olan hamurdan parçalar kopararak, bunları çatal şeklinde, burgu şeklinde, halka şeklinde gibi değişik şekillerde hazırlayın. Bu şekilde karışık tuzlu kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otundan serpiştirin. Tepsiyi ısınmış olan fırına koyarak, kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirin. Mahlepli tuzlu kurabiyeler soğuduktan sonra konuklarınıza çayın eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }