{ "title": "Mahlepli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/mahlepli-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 08:31:55", "author": "Öngel", "article": [ { "article": "
Mahlepli kurabiye, inanılmaz bir lezzeti olan kurabiyeler çayla birlikte tüketeceğiniz bir kurabiyedir. Ancak hazırladığınız kurabiyeleri taze olarak tüketmenizi öneririz. Kurabiyeler çabuk bayatlayacaktır. Mahlep hoş bir aromaya sahip olduğundan, kurabiyelere ayrı bir lezzet ve yumuşaklık verecektir. Sadece kurabiyelerde değil kandil simidi, paskalya çöreği gibi pek çok hamur işinde kullanılmaktadır. Bu kurabiyeyi yaptıktan sonra, siz de diğer hamur işlerinizde mahlep kullanmak isteyeceksiniz. Dilerseniz birlikte mahlepli kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Mahlepli kurabiye için gerekli malzemeler
Mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak için yoğurma kabının içinde yumuşak tereyağı, sıvı yağı ve yumurta akını iyice çırpmalısınız. Daha sonra içine süt, sirke ve toz şekeri koyarak çırpmaya devam edin. Mahlep ve tuz malzemenin içine konarak, malzemelerin hepsinin karışması sağlanır. Elenmiş olan unu yavaş yavaş içine katarak, ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir. Hamuru hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, dilediğiniz gibi şekillendirin. İster burgu şeklinde kurabiyeler ister yuvarlak şekilli kurabiyeler, isterseniz parmak şeklinde kurabiyeler hazırlayın. Hazırladıklarınızı aralıklı olarak tepsinin içine yerleştirin. Hepsinin üzerine yumurta sarısından sürün. Ayrıca susam, haşhaş ya da çörek otu serperek, kurabiyeleri daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Üzerleri kızarana kadar kurabiyeleri pişirin. Daha sonra soğuduktan sonra çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }