{ "title": "Lor Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/lor-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 04:24:45", "author": "Onursoy", "article": [ { "article": "
Lor kurabiyesi, yumuşacık lezzetiyle çaya eşlik eden içindeki lor peynirinin lezzetini yansıtan bir kurabiye türüdür. Biz kaşar loru kullanmanızı tavsiye ederiz. Yalnız tuzsuz lor olmalı. Mis gibi kokusuyla pişerken bile sizi mest edecek kurabiyeleri çok beğeneceksiniz. Uzun süre tazeliğini koruyabilecek kurabiyelerin lezzetinden dolayı buna fırsat bulacağını düşünmüyoruz. Sizin için hazırladığımız lor kurabiyelerini dilerseniz birlikte pişirelim.

Lor kurabiyesi için gerekli malzemeler
Lor kurabiyesi nasıl yapılır?

Bir kabın içine koyduğunuz zeytinyağı, tereyağı ve pudra şekerini yedirinceye kadar ellerinizle karıştırın. İçine yumurtayı ilave edin. Malzemeleri karıştırırken, lor peynirini ufalayarak içine katın. Bunları ezerek birbiri ile karıştırın. Daha sonra içine vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edin. Hamuru güzelce yoğurun. Ele yapışmayacak gibi olduğunda, bir avuç kadar hamuru ayırın. Bunu kakao ile karıştırarak yoğurun. Hamurların ikisini bir süre dinlendirin. Daha sonra sade olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları yuvarlayarak, hafifçe üzerine bastırın. Kakaolu olan hamurdan küçük yuvarlaklar yaparak, kurabiyelerin ortasına yerleştirin. Bunları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine süsleme şekerinden ya da toz şeker bile serpebilirsiniz. Fırını 175 derecede ısıtarak, kurabiyeleri fırına sürün. Fazla kızartmadan sadece üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra çayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }