{ "title": "Lokumlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/lokumlu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 19:59:05", "author": "Yekser", "article": [ { "article": "
Lokumlu kurabiye, lokum seven kişilerin oldukça hoşuna gidecektir. Biz kurabiyeleri hazırlarken güllü lokumlardan kullandık. Sizler isterseniz fıstıklı, kaymaklı, sade lokumları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde hem lokum yemeyi hem de kurabiye yemeyi bir arada çıkaracaksınız. Çayla birlikte iyi gidecek atıştırmalık olduğunu sizde göreceksiniz. Kurabiyenin hamurunu iyi toparlar ve güzel bir hamur hazırlarsanız, kurabiyelerin hem görünümü hem de lezzeti çok güzel olacaktır. Şimdi birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayabiliriz.

Lokumlu kurabiye için gerekli malzemeler
Lokumlu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hazırlıklarına elenmiş unu, buğday nişastasını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırarak başlayın. Başka bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarini ve toz şekeri iyice çırpın. Toz şeker içinde çırparken iyice erimelidir. Bu malzemelerin içine yumurtaları kırarak, çırpmaya devam edin. Daha sonra diğer kabın içinde karıştırdığınız diğer kuru malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurunuz pütürsüz bir kıvamda olmalıdır. Ardından hamuru iyice sararak, buzdolabında yarım saat bekletin. Bu arada güllü lokumları ortadan ikiye kesin. Dinlenmiş olan hamurdan bezeler koparın. Bunları üstüne un serdiğiniz tezgâhın üstünde oklavayla açın. Her biri yarım cm kalınlığında ve 3 cm genişliğinde karelere bölünmelidir. Bunların arasına ortadan ikiye böldüğünüz güllü lokumlardan koyun. Hamurların karşılıklı uçlarını bastırarak kapatın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek, hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak buraya yerleştirin. Bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Kurabiyeler hazırlandıktan sonra bunları fırına koyarak, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine tel süzgeç kullanarak, pudra şekerini serpin. Konuklarınıza çayın eşliğinde ılık olarak kurabiyeleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }