{ "title": "Limonlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/limonlu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 08:47:29", "author": "Tınaz", "article": [ { "article": "
Limonlu kurabiye, bu tarifimizi hazırladığınızda çayın eşliğinde yiyebileceğiniz, konuklarınıza ikram edebileceğiniz nefis kurabiyeler ortaya çıkacaktır. Limonun nefis aroması kurabiyelere ferahlatıcı bir lezzet katacaktır. Her zaman yaptığınız gibi bu kurabiyelerin hamurunu hazırlarken kıvamına dikkat etmelisiniz. Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta hazırlanan hamuru şekillendirmeden önce mutlaka buzdolabında dinlendirmelisiniz. Kurabiyede daha yoğun limon tadı almak isterseniz, limon kabuğu rendesinin miktarını arttırabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bu kurabiyeleri beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi birlikte bu lezzetli kurabiyeleri hazırlayabiliriz.

Limonlu kurabiye için gerekli malzemeler
Limonlu kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde sıvı yağı, margarini ve pudra şekerini iyice çırpın. İçine yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini koyarak çırpmaya devam edin. Karışan malzemelerin içine elediğiniz unu ölçülü olarak ilave etmeye başlayın. Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurma gerekir. Unu birden koyarsanız kıvamı yakalamanız zorlaşabilir. Hamuru gerektiği gibi hazırladıysanız, hava almayacak şekilde sararak, buzdolabında dinlendirin. Daha sonra tezgâhın üzerinde merdaneyle hamuru yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan uygun gördüğünüz bir kurabiye hamuruyla kurabiyeleri kesin. Kalıbınız yoksa bir çay bardağının ağzıyla yuvarlak kurabiyeler kesebilirsiniz. İçine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine, şekil verdiğiniz kurabiyeleri toz şekere bulayarak, aralıklı olarak dizin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Bütün hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra kurabiyeleri fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri soğuduktan sonra konuklarınıza çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }