{ "title": "Kuru Üzümlü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kuru-uzumlu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 05:38:30", "author": "Hadiye", "article": [ { "article": "
Kuru üzümlü kurabiye, tarifi tam bir kurabiye klasiğidir. Bu kurabiyeyi bugüne kadar pişirmeyen bile mutlaka yemiştir. Eminiz tadını da çok beğenmişlerdir. Bizde sizlere güzel bir kuru üzümlü kurabiye tarifi hazırladık. Bu kurabiyeyi bu tarifle denemenizi isteriz. Ölçülere sadık kaldığınız sürece, kurabiyeleri saklama şansınız olmayacaktır. Kurabiyeyi hazırlarken hamurun kıvamına ve dinlendirilmesine dikkat ediniz. Kulak memesi yumuşaklığında hazırladığınız hamuru en az yarım saat dinlendirin. Kurabiyenin püf noktalarına değindikten sonra, birlikte kuru üzümlü kurabiye yapımına başlayabiliriz.

Kuru üzümlü kurabiye için gerekli olan malzemeler
Kuru üzümlü kurabiye nasıl yapılır?

Hamur yoğurma kabının içinde sütü, toz şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarılarını koyarak, iyice çırpınız. Daha sonra içine kuru üzümleri, toz tarçını, kabartma tozunu koyun. Karıştırmaya devam ederken, elemiş olduğunuz unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar unu ilave ederek yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmesi için streçle sararak, buzdolabına kaldırın. Yarım saat kadar dinlenen hamuru tezgâha alın. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın. Bunları elinizle yuvarlayın. Önce yumurta akına batırın. Ardından susama batırarak, fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Kurabiyeleri ısınan fırına atarak, üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız kurabiyeleri soğutup, çayın eşliğinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }