{ "title": "Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kurabiye-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 15:08:24", "author": "Nuhayle", "article": [ { "article": "
Kurabiye tarifleri, kolay ve ekonomik olarak hazırlanabilen bir hamur türüdür. Tatlısı, tuzlusu, kremalısı, az yağlısı, üzeri süslenmiş hayal dünyanızı yansıtan çeşitleriyle sadece çay saatlerini değil, özel günlerin vazgeçilmez ikramı olmuştur. Hayal dünyası o kadar güzel tarifler ortaya çıkarmıştır ki, kurabiyelerin hazırlanması ve sunulmasının ardından, dostlukların pekişmesi adına bir köprü kurulmuştur. Kurabiyeler insanların sosyalleşmesi için bir araç olmuşlardır. Bayanların kendi becerilerini kurabiyelerine yansıtması, çevresinden aldığı takdirle birleştiğinde yeni tariflerin yaratılmasına bir adım daha destek olmuştur. Kurabiye tarifleri tatlı ve tuzlu olarak hazırlanmaktadır. Kullanılan kurabiye kalıpları hazırlanan hamurla değişik şekillerde kurabiyeler yapmanıza yardımcı olur. Bu güzel lezzetleri hazırlarken bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir. Bunlara uyulduğu sürece ortaya çıkan kurabiyeler sizin eseriniz olacaktır.

Kurabiye tariflerini hazırlarken uymanız gereken kurallar nelerdir?

Kurabiyelerin lezzetli olması bu kurallara uymanıza bağlıdır. Tadı yerinde, görüntüsü harika kurabiyeler çayların ve kahvelerin yanında sizlere göz kırpacaktır. Bu kurabiyeleri yaratmak için neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsunuz. Öncelikle hamur işlerinde temel kural olan malzemelerin oda sıcaklığında olması ve kullanacağınız unun mutlaka elenmiş olmasına dikkat edin. Bu şekilde kurabiyelerin pişerken kabarmasını ve daha lezzetli olmalarını sağlarsınız. Ana malzemesi un olan kurabiyeleri biraz gevrek olarak yemeyi sevenler malzemelerin içine mutlaka nişasta ilave etmelidir. Kurabiyelerin üzerini şeker hamuru ile süslemeyi düşünüyorsanız, içine kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat koymayın. Pişirdiğiniz kurabiyelerin yüzeyi dümdüz olmalı ve şeker hamuruyla kaplandığında mükemmel bir görüntü ortaya çıkmalıdır. Kurabiyenin hamurunu hazırlarken size tarifte unun ölçüsü verilmiş bile olsa, malzemelerin içine unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Bunun nedeni herkesin bardak ölçüsü, yumurtaların büyüklüğü farklı olduğundan verilen un ölçüsü az ya da çok gelebilir. Hamurunuz genellikle kulak memesi yumuşaklığında yani elinize yapışmayacak kıvamda olacak. Bazı tarifler biraz daha yumuşak hamurla hazırlanabiliyor. Bu kurabiye tarifinizde mutlaka belirtilir. Kurabiyenizde kullanacağınız tereyağı ya da margarinle ilgili önemli bir paylaşım yapmak isteriz. Pastanelerde yediğiniz kurabiyelerin lezzetini kendi yaptığınız kurabiyelerde de bulmak isterseniz, kullandığınız yağın sade yağ olmasına dikkat etmelisiniz. Bizlerin kullandığı yağların içinde su vardır. Hani eskilerde kullanılan vita yağından bahsediyoruz. İçinde sadece yağ olmalıdır. Mümkünse böyle bir yağ kullanın. Bu yağı bulamazsanız, evinizde hazırlamayı deneyin. Kurabiye yapımında kullanacağınız yağı daha önceden kızdırmadan ısıtın. Daha sonra donan yağın üzerinde küçük bir delik açın ve içindeki suyu boşaltın. Artık kurabiyeleriniz bu yağla birlikte daha lezzetli olmaya aday olacak. Hamuru yoğurduktan sonra ve şekillendirdikten dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Kurabiyeleri sıcak fırına koyarak pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasına izin verin. Bunlara uyduğunuz sürece yaratacağınız kurabiye tarifleri çok beğenilecektir. Bu detayları anlattıktan sonra sizlere kurabiye hazırlamanız için tatlı ve tuzlu tarifler verelim. Bu tariflerin içini dilediğiniz malzemeyle zenginleştirebilirsiniz. Kuru yemişler, meyveler, damla çikolata, peynir, çörek otu gibi ürünlerle kendi kurabiye tarifinizi yaratabilirsiniz.

Kurabiye tariflerinden örnekler

Sade kurabiye tarifi malzemeleri
Sade kurabiye tarifi nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde oda sıcaklığına gelmiş margarin ve toz şekeri iyice çırpın. Toz şeker karışımın içinde iyice erimelidir. Daha sonra yumurtayı ve sıvı yağı içine ilave edin. Bunları birlikte karıştırın. Bu aşamada malzemeleri mikserle karıştırabilirsiniz. Unu ilave ederken elinizle yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş malzemeye kattığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle yedirin. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamur bu kıvamı bulduğunda, hava almayacak şekilde sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinizde şekillendirin. Bu hazırladıklarınızı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin kabaracağını dikkate alarak, en az 3-4 cm aralıklarla kurabiyeleri tepsiye koymalısınız. Isınmış olan fırında kurabiyeleri yaklaşık olarak 25 dakika kadar, üzerleri çok kızarmadan pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra konuklarınıza çayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mahlepli tuzlu kurabiye tarifi malzemeleri
Mahlepli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde yumurtaları, margarini, sıvı yağı ve yoğurdu mikserle birlikte iyice çırpın. Daha sonra içine mahlebi, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin. Kurabiye malzemelerinin içine yavaş yavaş kontrollü şekilde un ilave edin. Malzemeleri elinizle yoğurun. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Ardından tezgâhın üzerinde hamuru çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açın. Dilediğiniz kurabiye hamuruyla şekillendirin. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz kurabiyeleri çörek otu ve susamla süsleyin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar pişirdiğiniz kurabiyeler soğuduktan sonra çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerlerini fazla kızartmamanız gerekir. Aksi halde kurumalarına sebep olabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }