Kurabiye malzemeleri, kurabiyenin hazırlanması için gerekli olan tüm malzemeleri içerir. Bunlar kurabiyenin hamurunu hazırlamak için gerekli olan malzemelerden, süslemeleri için gerekli olan malzemelere kadar çok çeşitlidir. Bu malzemelerin dışında farklı malzemeler kullanarak, kurabiyeleri zenginleştirebiliriz. Kurabiye hazırlamak aynı pasta yapmak gibi geniş bir hayal dünyası istemektedir. İçinde ana malzemeleri kullandıktan sonra, ilave edeceğiniz malzemelerle ve kurabiye hamuruna vereceğiniz şekillerle harikalar yaratabilirsiniz. Hem çocuklarınızı memnun edebilirsiniz hem de konuklarınıza lezzetli kurabiyeler ikram edebilirsiniz.
Kurabiyelerin hazırlanmasında kullanılan ana malzemeler
Tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında olmalıdır)
Yumurta (Oda sıcaklığında olmalıdır)
Elenmiş un
Yoğurt
Süt
Sıvı yağ
Karbonat, kabartma tozu
Vanilya
Kurabiye hazırlanmasında yardımcı malzemeler
Dövülmüş iç ceviz, fındık, badem, kuru üzüm gibi kuru yemişler
Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı, susam, çörek otu gibi malzemeler
Kakao, tarçın, mahlep gibi malzemeler
Kuru kayısı, kuru incir gibi kurutulmuş meyveler
Süsleme malzemeleri
Süsleme şekeri
Bal
Şeker hamuru (Beyaz renkte)
Gıda boyaları (Organik olanlardan kullanın)
Gıda kalemi (Genellikle siyah renk ihtiyacınız olabilir)
Kurabiyelerin hazırlanması sırasında dikkat edilmesi gerekenler nedir?
Kurabiyeler hazırlandıktan sonra kapalı yerde saklanırsa, uzun süre tazeliğini korur. Özellikle yumurtasız hazırlanan kurabiyeler daha uzun dayanır. Bunun için kavanozlardan faydalanabilirsiniz.
Kurabiyelerinizi süslemek için satın aldığınız şeker hamurlarının raf ömrü altı ay kadardır. Satın alırken ve kullanırken dikkat etmelisiniz.
Kurabiye hazırlarken kullandığınız unu mutlaka elemelisiniz. Hamurunuzun lezzetini ve kabarmasını etkileyecek önemli bir unsurdur.
Şeker hamurlu olarak hazırladığınız kurabiyeleri buzdolabında saklamayın. Bunları oda sıcaklığında saklamalısınız. Buzdolabına koyduğunuz kurabiyelerin şeker hamurları bozulacaktır.
Hamurun içine koyacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Malzemeleri un ilave edene kadar mikserle çırpmanızın bir sakıncası yoktur. Ancak un ilave ettikten sonra mutlaka elinizle yoğurmalısınız.
Kurabiyeleri yaz aylarında hazırladığınızda içinde yumurta, yoğurt ve süt kullanmamaya dikkat edin. Fakat hemen tüketilecekse, bu malzemeleri kullanabilirsiniz. Çünkü sıcakta bu malzemelerle hazırlanan kurabiyeler fazla dayanmaz.
Kurabiye malzemelerinin içinde değişik kurabiye kalıpları, fırça, merdane gibi size yardımcı olacak gereçleri bulundurmayı ihmal etmeyin. Kurabiyeleri pişirirken size yardımcı olacaklardır.