{ "title": "Kurabiye Çeşitleri", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kurabiye-cesitleri.jpg", "date": "22.01.2024 01:15:25", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Kurabiye çeşitleri, tartışmasız en çok tükettiğimiz içeceklerden biri çaydır. Yeri geldiğinde sudan çok tüketiyor olabiliriz. Hâl böyle olunca da kuru kuru gitmesin diye yanında nefis kurabiye çeşitleri arayabiliyor. Bizde sizlere tatlı ve tuzlu kurabiyelerden oluşan seçmeler yaptık. İster beş çaylarınızda ister misafir ağırlarken olsun. Bu listemiz aklınızın bir köşesinde hatta elinizin altında olsun.

Kurabiye Çeşitleri

Kakaolu Kurabiye Malzemeleri
Üzeri için
Yapılışı: Ağızda dağılan bu kurabiyenin tadı nefis, yapımı ise bir o kadar kolaydır. Kurabiyeyi mutfak işlerinden anlamayanlar bile rahatlıkla yapabilir. Gelelim kurabiyenin yapılışına.

Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri derin bir kabın içerisinde elimize yapışmayacak biçimde yoğuruyoruz. Daha sonra da hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil veriyoruz ve üzerine elimizle hafif bastırıyoruz. Hafif bastırmamızın sebebi zaten kurabiyenin pişerken yayvan bir şekil almasındandır. Pişirme kağıdını açtığımız fırın tepsisine dizip, ayırdığımız yumurtanın beyazını da üzerine sürüyoruz. Ardından üzeri için hazırlamış olduğumuz fındık ya da cevize batırıp belirli aralıklarla tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiririz. Bazen fırınlar farklılık gösterebilir o yüzden kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Nişastalı Çatlak Kurabiye

Tarifi oldukça kolaydır. Az malzemeli, unsuz ancak nişastalı bir kurabiye çeşididir. Hem görüntü açısından hem de lezzet açısından oldukça iyi bir çeşittir.

Nişastalı Çatlak Kurabiye Malzemeleri
Yapılışı: Öncelikle geniş bir kabın içerisine pudra şekerini dökelim. Üzerine kabartma tozunu ekleyelim. Ardından da yumurtanın sarısını ve oda sıcaklığında olan margarini ilave edelim. Malzemelerin birbirine geçmesi için elimizle güzelce karıştıralım. Sonrasında elimizle ezdiğimiz bu malzemeye mısır nişastası ekliyoruz. Yaklaşık olarak 500 gram kadar olan mısır nişastasını kontrollü olarak azar azar ekleyerek malzemeleri yoğurmaya devam ediyoruz. 1-2 yemek kaşığı kadar mısır nişastası artabilir, bunu hamurun durumuna göre ayarlayınız. Hamur yumuşak, şekillenebilir, ele yapışmayacak bir hal alınca hazır hale gelmiş demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak elimizle yuvarlıyoruz ve çok hafif bastırıyoruz. Sonrasında ise yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kızarmayacak şekilde kontrollü olarak pişiriyoruz ve tarif bu kadar yapanlara, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Antep Fıstıklı Kurabiye

Hayal gücünün sınırsızlığına bir kanat açtık ve bu çeşit kurabiyeyi de yaptık. Türk mutfağının olmazsa olmazı Antep Fıstığı. Vazgeçemediğimiz bu güzel malzemeyi kurabiyemize de kattık. Kahvenin ve çayın yanına minik bir dokunuş da biz yaptık.

Antep Fıstıklı Kurabiye Malzemeleri
Yapılışı: Malzemeleri yoğurmak için öncelikle geniş bir kap alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, vanilyayı, toz şekeri, Antep fıstığı tozunu ekleyip güzelce karıştıralım. Sonrasında eklenmiş unu karışıma azar azar ekleyelim, hamuru yoğurmaya devam edelim. Hamur kıvamında yağlı ama elimize yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz. Hamurun kıvamı çok önemli olup ununu çok az ekleyelim. Elimize yapışmayınca un eklemeyi kesip, hamuru iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde hamurdan toplar yapalım. Yağlı kâğıt serili olan fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış olan fırınımızı 160 dereceye getirip, tepsiyi fırına verelim. Pişen kurabiyelerimizi tezgâha alıp, tamamen soğumasını bekleyelim. Soğuyan kurabiyelere başka bir kâsede birbirine karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçını bir süzgeç yardımı ile kurabiyelerin üzerinde gezdirelim.
" } ] }