{ "title": "Küllü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kullu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 12:29:34", "author": "Coşkun", "article": [ { "article": "Küllü kurabiyede, kurabiye piştikten sonra kakaolu karışıma bulanınca kül görünümü verdiği için bu ismi almıştır. Küllü kurabiye kısa sürede hazırlanabilen kolay bir kurabiye tarifidir. Çok gevrek ve lezzetli olan bu kurabiyeyi her zaman yapabiliriz.

Küllü Kurabiye Malzemeleri
Üzeri İçin Malzemeleri
Küllü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarini bir süre önce buzdolabından çıkartıp yumuşaması için oda sıcaklığında bekletiyoruz. Derin ve geniş bir yoğurma kabına margarin ile pudra şekerini koyarak karıştırıyoruz. Karışım macun kıvamını alınca üzerine yumurtayı ve sıvı yağı ilave ederek karıştırıyoruz. Ayrı bir kap içine unu eleyerek içine kabartma tozu ekliyoruz. Yoğurma kabındaki malzemeye dövülmüş fındık içi, vanilya ekleyerek yoğuruyoruz. Elenmiş unu da azar azar ekleyerek bir taraftan da yoğurmaya devam ediyoruz. Böylece hamurun kıvamına göre un ilavesi yapılabilir. Hamurumuz ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamur yoğrulunca toparlanarak üzerine nemli bir bez örtülür. Bu şekilde buzdolabına koyularak hamurun dinlenmesi sağlanır.

Derin bir kâse içine pudra şekeri, kakao ve tarçın koyularak karıştırılır. Küllü kurabiyenin kül olacak kısmı oluşturulur.

Buzdolabında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar bekletilen hamur hazır kıvamdadır. Hamurdan cevizden biraz ufak parçalar kopartılır. Hamurdan bir parçayı elimiz ile yuvarlayarak avuç içinde hafif oval bir şekil verelim. Daha sonra üzerine hafifçe bastırarak köfte şekli verelim. Yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine koyalım. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayarak kurabiyeleri aralıklı olarak fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış fırında kurabiyemizi pişirirsek kurabiye pişerken yayılmaz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan pişirilir. 180 derece sıcaklıkta yaklaşık olarak 25 dakika pişirilir.

Pişen kurabiyeler fırından çıkartılınca sıcak olarak hemen kakaolu karışıma bulanır ve tepsiye yerleştirilir. Bütün kurabiyeler aynı şekilde kakaolu karışıma bulanarak hazırlanır. Kurabiyeler soğuyunca servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }