{ "title": "Külah Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kulah-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 23:06:26", "author": "Ruhfeza", "article": [ { "article": "
Külah kurabiye, bu lezzetli kurabiyeye dondurma kurabiye ismi de verilmektedir. Bu kurabiyeleri hem hazırlamaktan keyif alacaksınız hem de yemekten zevk alacaksınız. Bu kurabiyelerin hamurunu çok yumuşak hazırlamamalısınız. Hamurunuz kolay şekil alacak biçimde hazırlanmalıdır. Yoksa külahlardan çıkardığınızda hamurlar kırılabilir. İsterseniz bu kurabiyelerin hamurlarını milföy hamuruyla hazırlayabilirsiniz. Külah kurabiyenin muhallebisi de sulu ya da çok sert olamamalıdır. Yerken akmayacak kıvamda olmalıdır. İnanın bu kurabiyeler yerken ağzınızda dağılan lezzetiyle, sizleri kendine hayran edecektir. Dilerseniz bu kurabiyeleri tarifimize göre hazırlamaya başlayalım.

Külah kurabiye için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri
Muhallebi malzemeleri
Külah kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyelerin yapımına başlamadan önce külahları hazırlamanız gerekir. Külahları yağlı kâğıttan yapabilirsiniz. Yağlı kâğıttan kareler hazırlayın. Kare yağlı kâğıtların köşelerini karşılıklı olarak birleştirin. Böylece üçgen oluşturmuş olacaksınız. Daha sonra yuvarlayarak, külah şeklini almasını sağlayın. Şimdi kurabiyenin muhallebisini hazırlayalım. Tencerenin içine sütü, nişastayı, vanilyayı, Hindistan cevizini, yumurta sarısını ve toz şekerini iyice karıştırın. Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ilave edin. Malzemeyi ağır ateşte pişirin. Eğer muhallebinin kıvamı çok yoğun olursa, içine az miktarda süt ilave edebilirsiniz. Muhallebi soğumakta iken, kurabiyelerin hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabının içinde tereyağını, pudra şekerini, yoğurdu ve yumurtayı iyice karıştırın. Kalan hamur malzemelerini ilave ederek, hamuru hazırlayın. Hamurunuz gevşek bir yapıda olmamalıdır. Hazırladığınız hamuru iki parçaya ayırın. Bunları merdaneyle ince dikdörtgen bir şekilde açın. Bu açtığınız hamurdan parmak biçiminde şeritler kesin. Hazırladığınız külahları fırçayla hafifçe yağlayarak, kestiğiniz şerit hamurları üzerine sarın. Hazırladığınız şeritleri fırın tepsisine yağlamadan dizin. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırında kurabiye hamurları pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız külahlardaki hamurları ılındıktan sonra, külahlardan çıkarın. Daha önce pişirdiğiniz muhallebiyi sıkma pompasına koyun. Kurabiyelerin içini bununla doldurun. Külahların ağzına ise Hindistan cevizi, Antep fıstığı ezmesi, fındık kırığı gibi değişik malzemelere bulayın. Konuklarınıza ikram edeceğiniz külah kurabiyeler çok beğenilecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }