{ "title": "Kuki Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kuki-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 02:18:07", "author": "Felin", "article": [ { "article": "
Kuki kurabiye, çayın ve kahvenin yanına yakışan kurabiyelerden biridir. Bu kurabiyenin hamuru diğerlerine göre biraz daha cıvık oluyor. Bu sizi yanıltmasın, kurabiyeler kıyır kıyır bir lezzete sahip olacak. Ayrıca fırından çıkardığınızda kurabiyelerin biraz yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden fazla pişirmemeniz gerekiyor. Kurabiyeler sevdikleriniz tarafından oldukça beğenilecektir. Ölçülere uyarak yaptığınızda tam kıvamında istediğiniz gibi kuki kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Karıştırırken toz şekeri eritmek için fazla vaktiniz yoksa, yerine pudra şekeri kullanabilirsiniz. Bir de hamuru hazırlarken, mikseri unu ilave ettiğiniz andan itibaren kullanmamanız gerekiyor. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece her zaman leziz kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Kuki kurabiye için gerekli malzemeler
Kuki kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye yapımına başlamak için yoğurma kabının içine iyice yumuşamış olan margarini ve toz şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Malzemeler krema kıvamına gelmelidir. Daha sonra yumurtayı ilave ederek, çırpmaya devam edin. Bu aşamadan sonra mikser kullanmadan karışımı karıştıracaksanız. Kabartma tozunu, damla çikolatayı ve unu içine karıştırarak, malzemeleri elinizle yoğurmaya başlayın. İsterseniz spatula kullanarak hamuru karıştırabilirsiniz. Hamurun kıvamı biraz cıvık olacak. Diğer kurabiyeler gibi elinize fazla gelmez. Bu nedenle içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşıkla hamurdan alıp aralıklı olarak yerleştirin. Hamuru kaşıkla düzeltebilirsiniz. Bu arada fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın. Kurabiyeleri kızdırdığınız fırında pişireceksiniz. Kurabiyeler çok fazla kızarmadan fırından çıkarın. Soğumuş olan kuki kurabiyeleri çay ya da kahve ile konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }