{ "title": "Kozalak Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kozalak-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 02:51:56", "author": "Abdülaziz", "article": [ { "article": "
Kozalak kurabiye, çıtır çıtır pirinç patlakları ile çayın yanında zevkle yenecek bu kurabiye tarifini beğeneceğinizi umuyoruz. Pirinç patlakları ile kozalak görünümlü bu kurabiyeler, masaların baş köşesini süsleyecektir. Yapımı oldukça pratik olan kurabiyeleri çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Pirinç patlağını büyük marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Hazırlayacağınız kurabiyeler doğum günlerinde, özel toplantılarda baş köşeye oturacaktır. Yılbaşı günlerinde bu kurabiyeleri özellikle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Günün anlamına yakılacak görünümüyle, tatlı ihtiyacınıza cevap olacaktır. Kurabiyeyi yaparken ister bitter çikolata ister sütlü çikolata kullanabilirsiniz. Damak zevkiniz hangisine uygunsa, kozalak kurabiyeleri bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Önemli olan pirinç patlaklarının her tarafını çikolata, bal ve tereyağı karışımıyla kaplamanızdır. Dilerseniz bu kolay ve lezzetli kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Kozalaklı kurabiye için gerekli malzemeler
Kozalaklı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye yapma hazırlığına tereyağını eritmekle başlayalım. Tereyağını kaynatmadan sadece eritmeniz gerekir. Bunun içine çikolataları küçük parçalar halinde kırarak atın. Çikolatalar tereyağının içinde eridikten sonra, içine balı ilave ederek karıştırıyoruz. Büyükçe bir tencerenin içine pirinç parçalarını koyuyoruz. İçine hazırlamış olduğumuz tereyağlı çikolata karışımını döküyoruz. Pirinç patlaklarının hepsini bu karışıma bulayın. Şimdi limon sıkacağını kalıp gibi kullanacağız. Limon sıkacağına pirinç patlaklı karışımından koyarak, ters çevirerek çıkartacağız. Kurabiyeler aynı kozalağa benzeyecektir. Bunları güzel bir servis tabağına yerleştirin. Konuklarınız bu kozalak kurabiyelerin görünümüne bayılacaktır. Özellikle çocukların çok hoşuna gidecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }