{ "title": "Köstebek Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kostebek-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 04:10:22", "author": "Furkan", "article": [ { "article": "
Köstebek kurabiye, bildiğimiz köstebek pastanın küçük boylarda yapılmış halidir. Hem çok lezzetli hem de yapımı oldukça eğlenceli. Hazırladığımız tarifte kremayı sade olarak hazırladık. Dilerseniz içine kakao koyarak, kremayı da kakaolu hazırlayabilirsiniz. Eminiz hazırladığınız köstebek kurabiyeler çok lezzetli olacaktır. Vereceğimiz ölçülere uyarsanız, kekiniz tam kıvamında pişecektir. Bu kekin fazla kalın olmaması gerekir. Kurabiyelerin nasıl bir büyüklükte olmasını isterseniz, bardak ölçünüzü buna göre kullanmalısınız. Şimdi birlikte bu lezzetli köstebek kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Köstebek kurabiye için gereken malzemeler
Krema malzemesi
Köstebek kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde yumurtaları ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpalım. İçine kabartma tozu, vanilya, süt ve sıvı yağı ilave ederek, çırpmaya devam edelim. Kakao ve elenmiş unu karıştırarak istediğimiz kıvamda hamuru hazırlıyoruz. Bu karışımı yağlamış olduğumuz bir borcamın içine döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında keki pişiriyoruz. Pişen keki soğuması için kenarda bekletiyoruz. Bu arada kremamızı hazırlıyoruz. Krem şanti ve soğuk sütü mikserle çırparak, koyu kıvamda olan kremayı hazırlıyoruz. Kremanın içine muzu iyice ezerek karıştırıyoruz. Kremayı buzdolabına kaldırarak soğutuyoruz. Bu arada soğuyan keki bir bardak yardımıyla kesiyoruz. Kekten yuvarlak parçalar çıkarıyoruz. Her parçaya kremadan sürüyoruz. Borcamın içinde kalan kek parçalarını elimizle küçük küçük ufalıyoruz. Bunları krema sürdüğümüz keklerin üzerine serpiyoruz. Her parça tamamen keklere bulanmalı. Artık köstebek kurabiye hazırlandı. Bunları çaya gelen misafirlere ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }