{ "title": "Kolay Tatlı Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kolay-tatli-kurabiye-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 23:49:39", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kolay tatlı kurabiye tarifleri, kurabiye hafif pasta türlerinden biridir. Pasta ve tatlılar göre çok daha hafif ve pratiktir. Birçok çeşidi vardır. Damak tadına göre yüzlerce farklı kurabiye çeşidi vardır. Kakaolu olan, meyve parçacıkları olan, damla çikolatalı, limonlu, tahinli, fındık parçalı, krokanlı, haşhaşlı, şerbetli, lokumlu, elmalı. Gibi birçok çeşidi olan kurabiyeler hemen hemen her evde yapılır. Kurabiye yapılmayan bir ev yoktur desek abartmış olmayız diye düşünüyorum. Türk halkında akşam yemekleri sonrası muhakkak bir çay sefası olur ve bu çay sefalarına eşlik eden en sık yapılan şey kurabiyelerdir. Sağlıksız ağır yağlı abur cuburlardan ise evde yapılmış olan güzel kurabiyeler çok daha iyidir. Pratik olan kurabiye tariflerini on dakikada hazırlayıp yine 10-15 dakika gibi bir sürede pişirerek servise hazırlayabilirsiniz. Şimdi kolay tatlı kurabiye tarifleri örneklerine bakalım.

Yaprak kurabiye yapımı için gerekli malzemeler
Yaprak kurabiye nasıl yapılır?

Yaprak kurabiye yapımı için yumuşamış margarin derin bir kaba alınır. Üzerine sıvıyağ, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Tüm malzeme yoğrulur ve ardından un yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yaprak şekli verilir. Bıçak ile yaprak gibi çizikler atılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dizilir. Yüz seksen derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. Ardından fırından çıkarılır ve servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Damla çikolatalı kurabiye yapımı için gerekli malzemeler
Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Damla çikolatalı kurabiye oldukça pratik ve lezzetli kurabiye tariflerinden biridir. Kısa süre de yapılır ve kısa sürede pişen bir kurabiyedir. Kurabiyenin yapımı için margarin sıvıyağ yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve iyice yoğrulur. Ardından un ve kabartma tozu eklenerek tekrar yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ardından bir su bardağı kadar damla çikolata eklenir ve karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak şekillendiriyor. Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine konur. 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }