{ "title": "Kokoş Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kokos-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 03:53:55", "author": "Berksan", "article": [ { "article": "
Kokoş kurabiye, çaylarınıza keyif katacak lezzetli bir kurabiye tarifidir. Kurabiyenin zengin iç malzemesiyle damağınızda mükemmel bir lezzet bırakacağını söyleyebiliriz. Oldukça pratik bir yapım aşaması olduğundan, sizi hiç zorlamadan hazırlanacak kokoş kurabiyeleri konuklarınız çok beğenecektir. Kurabiyenin hamurunu verilen ölçülerle hazırlamanız, kurabiyenin başarılı şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Kurabiye hamurundaki Hindistan cevizli iç malzemesiyle bütünleşen bir kurabiye çay saatlerinizde sizlere eşlik edecektir. Dilerseniz bu güzel kurabiyeyi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kokoş kurabiye için gerekli malzemeler
İç malzemesi için
Kokoş kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için yoğurma kabının içinde yumuşayan margarini, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve pudra şekerini çırpmakla başlayalım. Bunların içine kabartma tozunu ve elenmiş unu ilave ederek, yumuşak kıvamda olan bir hamur hazırlayın. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında ve elinize yapışmayacak kadar yumuşak olmalıdır. Artık hamuru dinlendirebilirsiniz. Bu arada kurabiyenin iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Bir kâsenin içinde Hindistan cevizini, pudra şekerini ve yumurta akını iyice karıştırın. Bu arada hamur yeteri kadar dinlenmiştir. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın. Bunu elinizle açarak, içine bol miktarda iç malzemeden koyun. Hamuru top şeklinde kapatarak, içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurun hepsini bu şekilde şekillendirin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Kurabiyeleri ısınan fırında kurutmadan pişirin. Dilerseniz soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine çikolata eriterek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }