{ "title": "Kıtır Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kitir-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 09:55:25", "author": "Kumru", "article": [ { "article": "Kıtır kurabiye, içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, margarin koyularak hamur yapılıp, ceviz içine bulanarak yapılan kurabiye tarifidir. Yapılışı kolay olan kıtır kurabiye gevrek ve ağızda dağılan bir kurabiye olur. Kıtır kurabiyeyi misafir ikramlarına, beş çaylarına yapabiliriz. İçerisinde yumurta, yoğurt bulunması ile besleyici değeri yüksek, şeker ile enerji verici bir tatlı olur. Tarçın kullanılması ile de muhteşem bir koku verir.

Kıtır Kurabiye Malzemeleri
Üzeri için
Kıtır Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk Olarak margarini buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlamalıyız. Margarin yumuşayınca derin ve geniş bir yoğurma kabına alınır. Üzerine pudra şekeri serpilerek elimiz ile karıştırıp macun kıvamına getirelim. Yumurtanın bir tanesinin beyazını ayrı bir kâse içine ayıralım. Kalan yumurta sarısı ile diğer yumurtanın tamamını da yoğurma kabına ekleyelim. Daha sonra da sıvı yağ ile yoğurt ve tarçın ekleyip yoğuralım. Ayrı bir kap içerisinde unu eleyerek içine kabartma tozu, vanilya karıştırıp harmanlayalım. Yoğurma kabına azar azar un ekleyerek bir taraftan da yoğurmaya devam edelim. Hamurun kıvamını ayarlayarak un ilavesi yapılmalıdır. Kıtır kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvamda kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru iyice yoğurarak bütün malzemenin iyice karışması sağlanmalıdır. Hamur yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir temiz bez örtülerek, buzdolabında bir saat bekletilir.

Buzdolabından çıkartılan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Kopartılan parçalar elle yuvarlanarak beze haline getirilir. Ceviz içi ve toz şeker ayrı ayrı kâse içine alınır. Yuvarlak şekline getirdiğimiz hamur hafifçe üstten bastırılarak ilk olarak yumurta beyazına daha sonra da dövülmüş ceviz içine bulanır. Yağlı pişirme kabı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Diğer kıtır kurabiyeler de aynı şekilde hazırlanarak aralıklı olarak tepsiye dizilir. Kıtır kurabiyelerin üzerine toz şeker serpilir.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta kıtır kurabiyenin üzeri kızarmadan beyaz olarak pişirilir. Yaklaşık olarak 25-30 dakika sonra kıtır kurabiyeler pişmiş olur.

Kıtır kurabiyeler fırından çıkartılır ve servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }