{ "title": "Kıtır Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kitir-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 09:24:28", "author": "Mustafa Engin Çoban", "article": [ { "article": "Kıtır Elmalı Kurabiye; uzun süre boyunca tazeliğini koruyan bir kurabiye türüdür olduğu için özellikle evlerde yapılan diğer kurabiyeler arasında en çok sevilen ve tercih edilen küçük ara atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Genel olarak diğer yapılan ve yapıldıktan kısa bir süre sonra bayatlayan kurabiyelerden farklı bir kurabiye çeşididir ve bayatlamayacak olan kıtır elmalı kurabiye tarifini uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Burada püf nokta kurabiyelerin kıtır olması ve daha uzun süre taze kalabilmesinin tek sebebi nişasta kullanılmasıdır. Nişasta kullanımı sayesinde hafta sonu hazırlayıp yapmış olduğunuz kıtır elmalı kurabiyeniz tüm hafta boyunca tazeliğini koruyup rahat bir şekilde tüketilebilir.

Kıtır Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Kıtır Elmalı Kurabiye İç Malzemeleri
Kıtır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk yapılması gereken her zamanki gibi iç harçlar hazırlanır. İç harcı için hazırlanan malzemeler teflon tavaya alınarak çok harlı yanmayan ateşe konulur ve kavurmaya başlanır. Elmalar suyunu bırakıp ve tekrar çekene kadar iç harcı kavuruyoruz ardından ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hemen sonra kurabiye hamuru hazırlanmaya başlanır. Öncelikle çukur bir kabın içerisine sıvı olan malzemeler dökülüp karıştırılır ve sonra da en son un katılacak şekilde katı malzemeler kaba dökülür. Yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar un eklenerek bir güzel yoğurulur. 3 ile 5 dakika hamur dinlendirilir ve 5 eşit parçaya bölünür. Parçalardan her biri 30 cm genişliğinde açılır ve sigara böreği hamuru gibi kesilerek 8 eşit parça halinde kesilir. Aynı şekilde sigara böreği sarar gibi geniş kısma iç harç eklenerek sarılır. Tüm malzemeler aynı şekilde işlem uygulandıktan sonra pişirme kağıdına konularak önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına atılır ve üstü hafif kızarıncaya dek yani 15 ile 20 dakika arasında pişirilir. Pişen kıtır elmalı kurabiyeler fırından çıkarılarak soğutulur ve üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazır konuma getirilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }