{ "title": "Kerebiç Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kerebic-kurabiyesi.JPG", "date": "21.01.2024 13:02:54", "author": "Balibey", "article": [ { "article": "
Kerebiç kurabiyesi, bu lezzetli kurabiyeler Gaziantep mutfağına ait yöresel kurabiyedir. Özel bir kalıp kullanılarak yapılmaktadır. Böyle yöresel lezzetleri yaparak, ülkemiz insanlarının damak tadının ne kadar güzel olduğunu anlayabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız bu yöresel kurabiye tarifini denemenizi isteriz. Gerçekten lezzetli ve güzel bir tada sahip olduğunu belirtelim. Dilerseniz hep birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Kerebiç kurabiyesi için gerekli malzemeler
Kurabiyenin iç malzemeleri
Kerebiç kurabiyesi nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde oda sıcaklığındaki margarini ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Daha sonra yumurtaları, yoğurdu ve sıvı yağı ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ayrı bir kapta karıştırdığınız elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu malzemelere karıştırın. Elinize yapışmayacak kadar kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru kısa bir süre dinlendirin. Kurabiyenin iç harcını hazırlamak için çekilmiş Antep fıstığını ve toz şekeri karıştırın. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunu elinizin içinde açarak, içine bir yemek kaşığı kadar iç harcından koyun. Sonra kurabiyeyi elinizle yuvarlayarak, oval bir şekil verin. Kerebiç kalıbını yağlayarak, hazırladığınız kurabiyeyi içine koyun. Kalıptaki modelin kurabiyeye çıkmasını sağlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Bu ölçülerden yaklaşık olarak bir kg kurabiye çıkar. Siz bunu ister arttırarak ister eksilterek kullanabilirsiniz. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtarak, kurabiyeler hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyan kurabiyeleri çayın yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }