{ "title": "Kayısılı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kayisili-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 06:49:54", "author": "Serol", "article": [ { "article": "
Kayısılı kurabiye, çayla birlikte yemekten keyif alacağınız lezzetli bir kurabiyedir. Kış aylarında bile kayısı lezzeti alabileceğiniz, hoş aromasıyla beğeneceğiniz bir tariftir. Kurabiyeleri hazırlarken malzemelerin birbiriyle iyice karışmasını sağlayınız. Böylece hamurun her tarafından aynı lezzete sahip kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra mutlaka dinlendirin. Siz yoğururken yayılan hamurun böylece toparlanmasını sağlarsınız. Elinizin altında bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz kayısılı kurabiyeleri beğeneceğinizi umuyoruz. Kayısının beyin hücrelerinin çalışmasındaki olumlu etkilerini düşününce, çocuklarınız için bu kurabiyeleri sıkça pişirmenizin uygun olacağını düşünüyoruz. Dilerseniz kurabiyeleri hep birlikte yapmaya başlayalım.

Kayısılı kurabiye için gerekli malzemeler
Kayısılı kurabiye nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içinde yumuşamış margarini, doğranmış kayısıları ve yumurta sarılarını karıştırın. İçine pudra şekerini ilave ederek, iyice karıştırın. Kabartma tozu ve elenmiş unu karıştırarak malzemelerin içine yavaş yavaş ilave edin. Hamurun kıvamını böyle daha kolay yakalarsınız. Hamur istenen kıvama geldiğinde, hava almayacak şekilde sararak yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini yağlayın ya da içine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, bunlara kurabiye şekli verin. Kurabiyeleri bir kâsenin içine koyduğunuz yumurta aklarına batırıp, daha sonra Hindistan cevizine bulayın. Bunları fırın tepsisine aralıklı biçimde yerleştirin. Sıcak fırına koyduğunuz kurabiyeleri üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra, çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }