{ "title": "Kavala Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kavala-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 04:18:36", "author": "Bahaeddin", "article": [ { "article": "
Kavala kurabiyesi, çayın yanında yerken beğeneceğiniz bir kurabiyedir. Edirne yöresinde yaygın olarak yapılan bademli kurabiye y da Edirne kurabiyesi olarak bilinen bu lezzet, badem ve unla yapılan güzel bir tariftir. Bir çeşit un kurabiyesi diyebileceğimiz bu kurabiyeleri birlikte hazırlayacağız. Bu tarifin farkı unun bademle birlikte kavrularak yapılmasıdır. Genellikle malzemenin çiğ olarak kullanıldığı kurabiyelerde, bu şekilde kavrulan un sayesinde kurabiyenin aroması mükemmel oluyor. Bu kurabiyeyi Edirne'ye gittiğinizde orada yemenizi de tavsiye ederiz. Kurabiyelerin şekilleri her zaman ay şeklinde yapılmaktadır. Aynı zamanda abatları da küçüktür. Yerken tek lokmalık olacak şekilde hazırlanır. Dilerseniz birlikte bu kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Kavala kurabiyesi için gerekli malzemeler
Kavala kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için, önce badem ve unu bir tavaya alıyoruz. Bunları ağır ateşte rengi dönene kadar, unun mis gibi kokusunu duyana kadar karıştırarak kavuruyoruz. Daha sonra soğuması için bekletiyoruz. Soğuyan karışımın içine pudra şekeri, tereyağı, kabartma tozu, yumurta akı ve vanilyayı ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iyice yoğurmalısınız. Eğer biraz yumuşak olursa, içine az miktarda un ilave edebilirsiniz. Hamurunuz kıvamını bulduysa, bir süre dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra hamuru tezgâhın üzerinde merdaneyle açın. Bu hamurdan ay şeklinde parçalar çıkarın. İster ay şeklinde kalıp kullanın, isterseniz bir bardaktan yardım alın. Bu ay şekli kurabiyelerin orijinal şeklidir. İsterseniz kurabiyeleri daha farklı şekillerde yapabilirsiniz. Yalnız kurabiyelerin küçük olması gerekir. Çayın yanında tek lokmalık olacak şekilde hazırlamalısınız. Bu arada fırını 175 dereceye açarak ısınmasını sağlayın. Hazırladığınız şekilli kurabiyeleri içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun tamamını bitirdikten sonra tepsiyi sıcak fırına sürün. Kurabiyeler yaklaşık olarak 20-25 dakikada pişmiş olacaktır. Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığı gidince kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Artık çayınız hazırsa, kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }