{ "title": "Karpuz Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/karpuz-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 19:09:05", "author": "Mutluer", "article": [ { "article": "
Karpuz kurabiye, doğum günü gibi özel günlerde rahatlıkla yapabileceğiniz bir kurabiye türüdür. Bu tür şekilli kurabiyelerden hoşlananlar için, kesinlikle tavsiye ederiz. Görünümü bir karpuz dilimini andıran bu kurabiyeleri zevkle hazırlayacaksınız. Kurabiyelere bu şekli vermenin zor olduğunu düşünmeyin. Sizlere son derece kolay olacak şekilde pratik bir yöntem önereceğiz. Kısa sürede kurabiyeleriniz hazır olacak. Görenler büyük bir hayranlıkla bu kurabiyelere bakacak. Bir de kurabiyeleri yediklerinde lezzetine hayran kalacaklar. Bu kurabiyeleri vereceğimiz ölçülerde yaparsanız, tam istediğiniz gibi kurabiyeler hazırlayacaksınız. Dilerseniz birlikte bu güzel kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Karpuz kurabiye için gerekli malzemeler
Karpuz kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle yumuşak margarin ve pudra şekerini yoğurma kabında iyice karıştıralım. Daha sonra nişastayı, sıvı yağı ve yumurtayı ilave ederek, malzemeleri birbiriyle iyice karışacak şekilde yoğuruyoruz. Malzemelerin içine kontrollü şekilde unu ilave ederek, hamuru kıvamına getirmeye çalışıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edelim. İstediğimiz kıvama gelen hamuru üç parçaya bölelim. Parçalara bölerken kırmızı yapacağınız hamuru biraz daha fazla ayırın. Gıda boyalarını birer damla suyla ıslatarak, hamurun büyük parçasını kırmızı, diğerini yeşil ile yoğurun. Diğer parça hamur sade olarak kalsın. Hamurları on dakika kadar dinlendirin. Renkleri iyice belirginleşsin. Daha sonra önce kırmızı hamuru rulo haline getirin. Ardından beyaz olan hamuru merdaneyle açın. Kırmızı hamurdan yaptığınız ruloyu beyaz hamurun içine yerleştirin. Bunu rulo halinde sarın. Kırmızı rulo ortada kalsın. Sonra yeşil olan hamuru yine merdaneyle aynı şekilde açın. Daha önce yaptığınız ruloyu bunun üstüne yerleştirin. Bunları da yine rulo yapın. En içte kırmızı, bunun dışına beyaz, en dışta yeşil hamur olan bir rulo elde ettiniz. Bu geniş hamuru buzdolabında 1-2 saat bekletin. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Geniş ruloyu tezgâhın üzerine alın. Hamuru yuvarlak dilimler halinde kesin. Daha sonra bu yuvarlak dilimleri ortadan ikiye kesin. Şimdi karpuz dilimlerinin sadece çekirdekleri eksik kaldı. Bunları da damla çikolatayla yapın. Hamurların üzerine dilediğiniz gibi damla çikolatayı yapıştırın. Fırınınız 180 derecede ısıtarak, kurabiyeleri kontrol ederek pişirin. Yanmalarına izin vermeyin. Soğuduktan sonra karpuz kurabiyeleri çayın yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }