{ "title": "Kakaolu Un Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kakaolu-un-kurabiyesi.JPG", "date": "21.01.2024 00:09:33", "author": "Matlube", "article": [ { "article": "
Kakaolu un kurabiyesi, çayın eşliğinde keyifle yiyebileceğiniz bir kurabiyedir. Kurabiyelerin pastanelerde yapılan gibi lezzetli olmasını isterseniz, kullanacağınız yağın su içermemesi gerekir. Bizlerin normal olarak kullandığımız yağlarda su oranı bulunmaktadır. Bu yüzden hamur işleriniz pastanelerde pişirilenler gibi olmuyor. Bu kurabiye türünde fazla miktarda yağ kullanıldığından, yağını dediğimiz gibi kullanırsanız lezzetli ve ağızda dağılan un kurabiyesi hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız margarini susuz margarine kendinizde çevirebilirsiniz. Bunun için margarini bir kabın içinde eritin. Fakat margarini kaynatmamanız gerekir. Bunu bir kenara alarak dondurmanız gerekir. Dilerseniz buzdolabında dondurabilirsiniz. Yağınız iyice donduktan sonra, kenarından küçük bir delik açın. Bu delikten margarinin içindeki su çıkacaktır. Bu suyu dışarıya boşaltın. Margarini oda sıcaklığına getirdiğinizde kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz. Sizlere kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarından bahsettik. Dilerseniz birlikte kakaolu un kurabiyelerini hazırlamaya başlayalım.

Kakaolu un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Kakaolu un kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için bir kabın içinde unu, pudra şekerini, kakaoyu ve nişastayı karıştırın. Bunları yumuşak margarinle birlikte yoğurmaya başlayın. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinizle şekillendirin. Bu hazırladıklarınızı yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin üzerine çatalla şekiller yapabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri 100 derecede ısıttığınız fırında, 40-45 dakika kadar pişirmelisiniz. Fırından çıkardığınız kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. Kurabiyeler soğuduktan sonra çayla birlikte konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }