{ "title": "Kakaolu Şerbetli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kakaolu-serbetli-kurabiye(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:57:23", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Kakaolu şerbetli kurabiye; tatlı krizlerini önleyen ve mükemmel bir atıştırmalık olan kakaolu şerbetli tatlı oldukça hafif ve eşsiz bir lezzete sahiptir. Kakaolu şerbetli kurabiye tüm hanımlar için pratik ve görsel olarak göze hitap ettiği için mutlaka baş tercihler arasında yer alır. Çocukların tercih etiği ve sevdiği kurabiye çeşidi olan, kakaolu şerbetli kurabiye oldukça besleyicidir.

Sindirimi kolay olan bu kurabiye çeşidi oldukça hafiftir. Şişkinlik yapamaz. Her damak zevkine uygun olan kakaolu şerbetli kurabiye her yaşa hitap eder ve dünya tatlı ve pasta çeşitlerinde kendini dünya mutfağına kabul ettirmiş bir kurabiye olmayı başarmıştır. Protein bakımından zengin olan kakaolu kurabiye tatlı isteklerinde insülin direncini dengede tutar ve tatlı ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Dayanıklılık süresi çok uzun olmayan kakaolu şerbetli kurabiye, kısa sürede tüketilmesi gerekir. Kek kıvamında olan bu kurabiyeyi, ıslak kekle karıştırmak mümkündür. Eşsiz bir lezzete sahip olan, kakaolu şerbetli kurabiye, oldukça yumuşak ve ağızda dağılan o eşsiz lezzeti ile yedikçe yeme isteği verir kişiye. Mutfak masasının süsü olarak bilinen kakaolu şerbetli kurabiye, görselliği ile herkesi kendine hayran bırakır.

Kakaolu şerbetli kurabiye, beş çayının tek arkadaşı olarak bilinir. Sıcacık çay ile o yumuşak ağızda dağılan çikolata kokusu ile tüm dikkatleri üzerine çeken bu kurabiye özellikle yaz mevsiminde oldukça hafif olarak tercih edilen kurabiye çeşididir. Kakaolu şerbetli kurabiyede ölçü son derece önemlidir. Ölçü dışına çıkılan kurabiye dağılır ve istenilen kıvamda olmaz. Bu yüzden verilen ölçülere uyulması en büyük püf noktasıdır.

Kakaolu şerbetli kurabiye için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Kakaolu şerbetli kurabiye yapılış tarifi; öncelikle şerbeti önceden hazırlayıp dinlendirmek gerekir. Orta ateşte bir tencerede şeker ve su kaynatılır, kaynayan şerbete limon damlaları damlatılır ve 5 dakika kaynatılır. Şerbet hazır olur ve dinlenmeye bırakılır. Ardından derin bir kaba sıvı yağ oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve yumurta sarısı özdeşleştirilir. Harmanlanan bu karışıma kakao eklenir ve pudra şekeri ilave edilir. Kalan tüm malzemeler un hariç iyice harmanlanır ve yavaş yavaş un eklenir. Kulak memesi kıvamına gelen bu hamur, ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Pişen kurabiye fırından çıkartılır, şerbeti üzerine kurabiye sıcakken eklenir.
" } ] }