{ "title": "Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/kakaolu-catlak-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:22:26", "author": "Berat Bilen", "article": [ { "article": "
Kakaolu çatlak kurabiye, Kurabiyeler Türk mutfağında yemekler kadar önemli yer tutar. Özellikle çay saatlerinin yanında sürekli bir şeyler tüketilir. Tüketilenlerden en çoğu da kurabiyelerdir. Yalnız sürekli aynı çeşit kurabiyeler yemek veya görmek yerine insanlar daha farklı tatlar ve görünümü değişik kurabiyeler arıyor. Bugün de sizlerle hem tat bakımından hem de görünüm bakımından çok farklı bir kurabiye yapacağız. Kurabiyemizin adı kakaolu çatlak kurabiye. Şimdiden size kolay gelsin.

Kakaolu çatlak kurabiye için gerekli olan malzemeler
Kakaolu çatlak kurabiye yapımı; İlk önce kurabiyemizi yapacağımız kabımızı ayarlıyoruz. Kabımızın içine 2 çay bardağı şekerimizi ve 2 adet yumurtamızı koyuyoruz ve yumurta iyice açılıp şeker ile karışana kadar çırpıyoruz. Yumurta ile şeker iyice karıştırdıktan sonra 1 paket vanilya, yarım su bardağı kakao ve yarım su bardağı sıvıyağı da kabımıza koyup iyice çırpıyoruz.

Tuzu da ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yalnız unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Fakat hamurumuzun kıvamı biraz ele yapışacak şekilde olması gerek. Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç film ile sarıp buzdolabına kaldırıyoruz. Hamurumuzun en az 4 saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. Hamurumuz dinlendikten sonra hamurumuzdan cevizden biraz küçük bezeler alarak istediğimiz şekli yapıyoruz. Ben yuvarlak şekil ğ. Yaptığımız bezelerimizden birini alarak elimizde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız bezeleri pudra şekerine bulayarak önceden yağlı kâğıt serdiğimiz pişirme kabımıza diliyoruz. Daha sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 10-15 piştikten sonra fırından alıyoruz.

(Not: eğer hamurunuz çok ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyin.)

Afiyet olsun. Sevginizi katmayı unutmayın.
" } ] }