{ "title": "Islak Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/islak-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 13:11:37", "author": "İncilay", "article": [ { "article": "
Islak kurabiye, sizlere ıslak kek kadar lezzetli gelecek bir kurabiye çeşididir. Bunların lezzetini hiç unutamayacaksınız. Fakat dediğimiz gibi fırında fazla tutmayın. Üzerleri fazla çatlarsa, şerbetle birlikte dağılabiliyorlar. Hamurunun kıvamını da iyi ayarlayın. Bunlara dikkat ederseniz harika lezzetli kurabiyeler sizi bekliyor olacak. Şimdi sizler için hazırladığımız ıslak kurabiyeleri yapmaya başlayalım.

Islak kurabiye için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Islak kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyelerin önce şerbetini hazırlayalım. Kurabiyeler pişene kadar şerbetin soğuması gerekiyor. Bunun için toz şekeri, suyu ve limon suyunu tencerenin içinde şerbet kıvamında kaynatın. Kurabiye hamurunu hazırlamak için derin bir yoğurma kabının içine yumurta, toz ker tereyağı ve zeytinyağını koyun. Ellerinizle bunları karıştırın. İçine limon kabuğu rendesini, vanilya ve kabartma tozunu koyun. En son elediğiniz unu yavaşça ilave edin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Daha sonra 15-20 dakika hamuru dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak, şekillendirin ve tepsiye yerleştirin. Kurabiyelerin aralıklı olmasına dikkat edin. Kabardıklarında birbirlerine yapışmamaları iyi olur. Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisini içine koyarak, kurabiyelerin üzeri hafif çatlayana kadar pişirin. Fazla tutarsanız üzerleri çok çatlar. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Bunları bir servis tabağına sıralayın. Bu arada hazır glazürü sıcak suyla eritin. Yumuşadıktan sonra kurabiyelerin üstüne dökün. Toz Antep fıstığını da kurabiyelerin üzerine serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra, konuklarınıza bu lezzetli kurabiyeleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }