{ "title": "İrmikli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/irmikli-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 11:32:38", "author": "İlknur", "article": [ { "article": "
İrmikli kurabiye, çayın yanında farklı kurabiye çeşitlerini tercih edenlerin seveceği türden bir kurabiyedir. Tatlıların yapımında kullandığınız irmikle hiç kurabiye yapmadıysanız, bu tarifi denemenizi isteriz. Kıtır kıtır bir lezzete sahip olduğuna şahit olacaksınız. Kurabiyeleri pişirirken tepsinin içinde yayılmasını istemiyorsanız, tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeleri serin bir yerde 15 dakika kadar bekletin. Fırına koyarken mutlaka sıcak olmasına dikkat edin. Bu söylediklerimizi her kurabiye tarifine uygulayabilirsiniz. Şimdi sizler için hazırladığımız irmikli kurabiyeleri pişirmeye başlayalım.

İrmikli kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
İrmikli kurabiye nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında olan margarini ve yumurtayı iyice birbirine yedirin. Pudra şekerini, vanilyayı ilave ederek karışımı homojen hale getirin. İçine irmikle karıştırdığınız ve elediğiniz unu yavaşça ilave edin. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır. Yumuşak olursa birazcık daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru çok az dinlendirip, biraz unladığınız tezgâhta çok ince olmayacak şekilde açın. Kurabiye kalıplarını kullanarak şekilli kurabiye hamurları çıkarın. Kurabiye kalıbınız yoksa, bir bardağın ağzından faydalanabilirsiniz. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Fırını 180 dereceye ısıtarak, tepsiyi fırına sürün. Fırında fazla kızartmadan kurabiyeleri almalısınız. Pişen kurabiyeleri soğuması için bir kenara koyun. Şimdi çikolatayı benmari usulüyle eritin. Soğumuş olan kurabiyelerin yarısını bu çikolata sosuna batırın. Ardından süsleme şekeriyle süsleyin. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi rendesi de serpebilirsiniz. Tercihinizi siz yapın. Görünüşünden belli, çayın yanında ziyafet var.

Afiyet olsun.
" } ] }