{ "title": "İncirli Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/incirli-cevizli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 04:03:41", "author": "Böke", "article": [ { "article": "
İncirli cevizli kurabiye, kurabiye sevenlerin beğeneceği zengin içerikli ve çayla birlikte mükemmel bir birlikteliği olan kurabiyedir. Ceviz ve incir ikilisi kurabiyelerin içine en fazla yakışan malzemeler arasındadır. Kurabiyeleri biraz fazla ölçüde hazırlarsanız, kapalı bir kabın içinde uzun bir süre taze olarak saklayabilirsiniz. Kurabiyeleri hazırlarken çok fazla sert bir hamur hazırlamayın. Hamurunuz sert olursa, içindeki malzemelerle birlikte kendini sıkacaktır. Yani sert bir kurabiye yiyebilirsiniz. Zaten kurabiyenin malzemeleri içinde bulunan nişasta sebebiyle, ağızda dağılacak bir kurabiye yiyeceksiniz. Kurabiye hamurunun biraz yumuşak olmasını istediğinizde, içine nişasta koymayabilirsiniz. Ağzınızda dağılmasını isterseniz nişasta ilave edebilirsiniz. Bunları konuştuktan sonra dilerseniz kurabiyeleri hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

İncirli cevizli kurabiye için gerekli malzemeler
İncirli cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için önce incirleri küçük bir şekilde doğrayın. Bunları hamuru hazırlayana kadar ılık suyun içinde bekletin. Yoğurma kabının içine yumuşayan margarini ve pudra şekerini koyarak iyice çırpın. İçine yumurtayı ilave ederek, çırpmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve nişastayı malzemelerin içine koyun. Bunları da diğerleri ile çırpın. Ilık suda beklettiğiniz incirleri suyun içinden çıkarıp, suyunu iyice süzün. Bunları çekilmiş ceviz ile malzemelerin içine karıştırın. Malzemelere azar azar unu ilave ederek, yoğurmaya başlayın. Kurabiye hamuru biraz yumuşak olmalıdır. Her zaman yaptığınız kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olsun. Hamuru bu şekilde bir süre buzdolabında dinlendirin. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatmayı unutmayın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kurabiyeleri koyacağınız fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş ve toparlanmış olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizle şekillendirip tepsinin içine aralıklı olarak yerleştirin. Fırınınız yeterince ısındıysa, kurabiye tepsisini içine koyarak, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Çok fazla kızarmamalarına dikkat edin. Yoksa kurabiyeler bisküvi kıvamına gelir. Soğuyan incirli cevizli kurabiyeleri çayın eşliğinde konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }