{ "title": "İçi Pudingli Kurabiye Tarifi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ici-pudingli-kurabiye-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 03:53:31", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "İçi Pudingli Kurabiye Tarifi, Puding; Nişasta, şeker, meyve özüyle ve süt ya da su gibi malzemelerle, yapılan bir çeşit İngiliz tatlısı ile yapılan tatlı. İçine meyve, bisküvi gibi malzemeler karıştırarak da tüketilebilir. Kurabiye; Arapçada, Qurabiyə Yunancada, Kourabiedes, Türkçede, Kurabiye olarak geçmektedir, Türkçeye Arapça kureybiyye olarak geçen kelimeden türeyerek giren kurabiye aslında Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede çörek anlamına gelen koekie (Koekje) kelimesi Kuzey Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye kazandırılmıştır. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta, yağ, fındık, fıstık, badem, haşhaş, kakao gibi malzemeler olan bir çeşit bisküvidir. Aynı zamanda çay saati ikramlarıdır. Kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilirler. Aşağıda verdiğimiz tarif yukarıdaki lezzetlerin karışımından oluşmaktadır.

İçi Pudingli Kurabiye Hamuru İçin Malzemeleri
Dolgusu için
İçi Pudingli Kurabiye Üzeri için
İçi Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Önce pudingi hazırlayalım, pudingi üzerindeki tariften bağımsız olarak iki su bardağı süt kullanarak hazırlayacağız, iki bardak pudingi süte azar miktarlarda dökerek soğuk halde karıştırın ve ardından ocağa alarak kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında, bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp pudingi soğumaya bırakın ve arada bir karıştırın.

Gelelim İçi pudingli Kurabiye hamurunu hazırlamaya, un, vanilya ve kabartma tozu hariç, diğer malzemeleri kaba alın ve elinizle karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Ardından vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin, ele yapışmayacak ve hafif sert şekilde bir hamur elde etmeye çalışın. (Hamurun yumuşak hali pişerken yayılmasına neden olabilmekte). Hazırlanan hamurdan arzunuza göre yumurta büyüklüğünde parçalar alın. İçli köfte yapar gibi açın. Açılan kısma bir kaşık yardımıyla pudingi koyup, kapatıp, yuvarlayın ve pişireceğiniz tepsiye dizin. Eğer bir sızma olursa küçük hamur parçası ile açılan yeri kapatabilirsiniz. Tepsimizi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek pişiriyoruz. Çok fazla pişirmeniz kurabiyelerin sertleşmesine yol açabilir. Fırından aldığınız kurabiyeleri ılık olunca üstüne pudra şekerini serpiştirin ve servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }