{ "title": "İçi Pudingli Kurabiye Tarifi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ici-pudingli-kurabiye-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 03:53:31", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "İçi Pudingli Kurabiye Tarifi, Puding; Nişasta, şeker, meyve özüyle ve süt ya da su gibi malzemelerle, yapılan bir çeşit İngiliz tatlısı ile yapılan tatlı. İçine meyve, bisküvi gibi malzemeler karıştırarak da tüketilebilir. Kurabiye; Arapçada, Qurabiyə Yunancada, Kourabiedes, Türkçede, Kurabiye olarak geçmektedir, Türkçeye Arapça kureybiyye olarak geçen kelimeden türeyerek giren kurabiye aslında Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede çörek anlamına gelen koekie (Koekje) kelimesi Kuzey Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye kazandırılmıştır. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta, yağ, fındık, fıstık, badem, haşhaş, kakao gibi malzemeler olan bir çeşit bisküvidir. Aynı zamanda çay saati ikramlarıdır. Kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilirler. Aşağıda verdiğimiz tarif yukarıdaki lezzetlerin karışımından oluşmaktadır.