{ "title": "İçi Çikolatalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ici-cikolatali-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 15:27:21", "author": "Semahat", "article": [ { "article": "
İçi çikolatalı kurabiye, büyük bir keyifle yenilebilecek kurabiye çeşitlerinden biridir. Kurabiyelerin içine koyulan çikolatalı dolgu malzemesi yenirken oldukça keyif veriyor. Bu kurabiyeleri çok kolay şekilde hazırlayabileceksiniz. İnanın hazır aldığınız kurabiyelerden çok farklı lezzete sahip olacak. Fakat kurabiyelerin hamurunu her zamanki gibi tam kıvamında hazırlamalısınız. Hamuru dinlendirerek, iyice toparlanmasını sağlamalısınız. İçine koyduğunuz dolgu malzemesini daha önce hazırlamalısınız. Bunlara dikkat ederseniz, yapacağınız kurabiyeler çok lezzetli olacaktır. Dilerseniz birlikte kurabiyelerin yapımına başlayalım.

İçi çikolatalı kurabiye için gerekli malzemeler
İç malzemesi
İçi çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeleri yapmak için önceden sıvı kremayı bir cezvenin içinde ısıtın. Sıvı krema kaynamadan önce ateşi kapatarak, içine bitter çikolatayı küçük parçalara ayırarak atın. Malzemenin hepsini güzelce karıştırın. Çikolata parçaları sıvı kremanın içinde erisin. Bu işlemi erken saatte yapabilir ve buzdolabında dondurabilirsiniz. Bu size kurabiyeleri yaparken kolaylık sağlayacaktır. Şimdi kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Önce yumuşamış olan tereyağını ve pudra şekerini yoğurma kabının içinde mikser kullanarak iyice çırpın. İçine vanilyayı ve yumurta sarısını koyarak çırpma işlemine devam edin. Daha sonra elenmiş olan unu azar azar ilave ederek, elinizle yoğurmaya başlayın. Malzemelerin içinde verdiğimiz un ölçüsüyle ele yapışmayan bir hamur elde edemezseniz, biraz daha un ilave edebilirsiniz. Çünkü herkesin kullandığı bardak ölçüsü farklı olabilir. Hamuru bu kıvama getirdikten sonra, bir poşete sardığınız hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın. Yuvarlak hamurun içini aynı çiğ köfte gibi oyun. Hazırlamış olduğunuz çikolatalı kremadan hamurun içine koyun. Hamurun ağzını toparlayıp kapatın. Hamurun üzerine bastırın ve tepsinin içine yerleştirin. İsterseniz kurabiyelerin üzerini bıçağın tersiyle çizerek, şekil verebilirsiniz. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın. Kurabiyelerin hepsini hazırladıktan sonra fırında 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Konuklarınıza bu lezzetli kurabiyeleri çayın eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }