{ "title": "Havuçlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/havuclu-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 04:57:55", "author": "Koray", "article": [ { "article": "
Havuçlu kurabiye, leziz kurabiye çeşitlerinden biridir. Kurabiyenin içine koyulan iç malzemesiyle sizi kendine hayran bırakacağını düşünüyoruz. Farklı lezzetler tatmak isteyenler bu tarifi denemelidir. Havuç hem faydalı bir besin hem de oldukça lezzetli bir sebze. Kendi bir sebze olmasına rağmen hem tatlılarda hem de tuzlularda rahatlıkla kullanılmaktadır. İç malzemede cevizle birlikte kullanıldığından, lezzeti daha farklı hale geliyor. Çay ya da kahve keyfi yaparken bu kurabiyeleri konuklarınıza gönül rahatlığı içinde ikram edebilirsiniz. Dilerseniz havuçlu kurabiye tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım.

Havuçlu kurabiye için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri
İç malzemesi
Süsleme için
Havuçlu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin yapımına hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir yoğurma kabının içinde eritilmiş margarini, sıvı yağı, yumurta, yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. İçine kabartma tozunu, vanilyayı ve aldığı kadar elenmiş unu koyarak yoğurmaya başlayın. Hamurunuz her zamanki gibi ele yapışmayacak ve kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurun kıvamı yerindeyse hava almayacak şekilde streçle sararak dinlendirelim. Bu arada bizde kurabiyenin iç malzemesini hazırlayalım. Önce havuçları soyarak rendeleyelim. Bunları toz şeker ve suyla birlikte pişirelim. En son içine ceviz içini ve toz tarçını ilave edelim. İç malzemesini bir kenarda soğutalım. Bu esnada hamurumuzda dinlenmiş oldu. Hamuru iki parçaya bölerek, tezgâhın üzerinde yarım cm kalınlığında merdaneyle açalım. Bunu kare parçalara bölelim. Bunların içine hazırladığımız havuçlu iç harcından koyalım. Verev şekilde karelere kesikler atarak birbirinin üzerine kapatarak şekil verelim. Hazırladığımız kurabiyeleri yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Bunları 150 derecede ısıttığımız fırında üzerlerini kızartmadan pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler sıcakken, üzerine fırça yardımıyla reçel sürüyor ve Hindistan cevizi serpiyoruz. Soğuduktan sonra yanında çay ya da kahveyle birlikte konuklarımıza ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }