Haşhaşlı Şerbetli Kurabiye, Haşhaşla yapılan enfes bir tatlı kurabiye tarifidir. Hem haşhaş seven hem kakao seven hem de şerbetli tatlı seven kişilerin bayılarak yiyeceği müthiş bir tatlı kurabiye tarifini bugün sizler ile paylaşacağız.
Haşhaşlı Şerbetli Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Hamuru için
Aldığı kadar un
Bir tane yumurta
Bir paket kabartma tozu
Yüz yirmi beş gram oda ısısında margarin
Bir paket vanilya
Bir çay bardağı kadar toz şeker
Dört yemek kaşığı kadar kakao
Şerbeti için
İki çay bardağı kadar toz şeker
İki çay bardağı su
Üzeri için
Tüm fındık
Sarı renkli haşhaş
Haşhaşlı Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Enfes kurabiyeyi yapmaya şerbeti ile başlayın. Şerbetini yapmak için bir tencere içine su ile şekeri koyarak kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra beş dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan indirin bir kenara soğumaya bırakın. Daha sonra kurabiyenin hamuruna yapın. Bunun için yumurtayı mikser kullanarak köpürene kadar iyice çırpın. Sonra yumurtanın üstüne margarin ile şekeri de ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. Karışımın üstüne kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırın. Sonra unu eleyin ve kakaolu karşımın üstüne azar, azar unu ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstüne örterek tam on dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan küçük, küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra yapmış olduğunuz kurabiyelerin üst kısmını haşhaşa bulayarak yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi içine dizin. Kurabiyelerin orta kısımlarına fındık batırmayı unutmayın. Daha sonra kurabiyeleri önceden ısıtmış olduğunuz yüz elli derece fırında üstleri hafif çatlayana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve daha önceden yapmış olduğunuz soğuk şerbetin içine atın ve tam on saniye kadar bekletin. Sonra şerbetten alın ve servis tabağına alın. İyice soğumuş olan haşhaşlı şerbetli kurabiyeler servise hazır. Kurabiyeleri yaptıktan tam bir sonra servis eder iseniz çok daha lezzetli olur.