Haşhaşlı kurabiye, hazır aldığınız kurabiyeleri aratmayacak görünümüyle, daha güzel lezzetiyle hayran kalacağınız bu kurabiyelerin müptelası olabilirsiniz. Haşhaşın kurabiyeye vereceği lezzete sizde şaşıracaksınız. Haşhaş tatlı ve keklerde sıkça kullandığımız bir ürün olduğundan, kurabiyede kullandığınızda fazla yadırgamayacaksınız. Kurabiyeye de bu kadar yakışan haşhaşı her zaman evde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Canınız kurabiye istediğinde, bu pratik tarifi hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz bu tarifi birlikte yapmaya başlayalım.
Haşhaşlı kurabiye için gerekli malzemeler
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet orta boy yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kurabiyelerin bulanması için 1 su bardağı kavrulmuş haşhaş tohumu
Üzerine koymak için rende ayva reçeli
Haşhaşlı kurabiye nasıl yapılır?
Yoğurma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyalım. İçine pudra şekerini, yumurtayı, sıvı yağı, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Bunları iyice karıştırdıktan sonra, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edelim. Hamuru iyice toparlayalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Bunu streçle sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Ardından hamuru 3 parçaya bölelim. Bunları elinizle rulo haline getirin. Her birini 3-4 cm kalınlığında parçalara ayırın. Bunları elinizle yuvarlayın. Tabağın içine koyduğunuz haşhaşa buladığınız kurabiyeleri aralıklı olarak, yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin. Her kurabiyenin ortasına parmağınızla bastırın. Bunları önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında on beş dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin soğumasını bekleyin. Daha sonra ortalarındaki boşluğa ayva reçelinden bir parça koyun. Bunları servis tabağına alarak, çayla birlikte konuklarınıza ikram edin.