{ "title": "Galeta Unlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/galeta-unlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 20:41:27", "author": "Arısoy", "article": [ { "article": "Galeta unlu kurabiye, hamuruna yumurta, yoğurt, margarin sıvı yağ koyularak hazırlanıp galeta ununa bulanarak yapılan tuzlu kurabiye türüdür. Çok lezzetli ve kolay hazırlanan bir tariftir. Misafir ikramlarına ve kahvaltılara yapılabilecek bir tuzlu kurabiyedir.

Galeta Unlu Kurabiye Malzemeleri
İç Harcı İçin Malzemeleri
Üzeri İçin Malzemeleri
Galeta Unlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Patatesler yıkanır ve kabuklu olarak orta büyüklükteki bir tencere içine koyulur. Tencereye patateslerin üstünü basacak kadar su eklenerek ocak üzerine alınır. Orta ateşte patatesler kaynatılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak patatesler haşlanmaya bırakılır. Haşlanan patatesler, ocaktan inince kabukları soyularak rendelenir. Maydanozlar ayıklanıp, yıkanır ve ince ince kıyılır. Peynir de rendelenerek, maydanoz ile haşlanmış patateslere eklenir. İçine bir çay kaşığı kadar tuz eklenerek bütün malzeme karıştırılır.

Margarin buzdolabından çıkartılarak bir süre oda sıcaklığında bekletilerek yumuşaması sağlanmalıdır. Derin bir yoğurma kabına margarin koyularak içine sıvı yağ koyulup karıştırılır. Yumurtanın bir tanesinin beyazı ayrı bir kâse içine ayrılır. Kalan yumurta sarısı ile diğer yumurtanın tamamı margarinin üzerine eklenir. Üzerine yoğurt da koyularak bütün malzeme karıştırılır. Un elenerek kabartma tozu ile yoğurma kabına yavaş yavaş eklenir. Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yapmamız gerekiyor. Hamuru iyice yoğurarak bütün malzemenin tam olarak karışması sağlanmalıdır.

Yoğurulan hamurdan cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartıyoruz. Kopartılan hamur parçasına elle yuvarlayarak avuç içinde açalım. Hamurun ortasına iç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve sonra hamuru toparlayarak kapatalım.

Hazırlanan kurabiyeleri, yağlı pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Daha önce de ayırdığımız yumurta akını fırça ile kurabiyelerin üzerine fazla bastırmadan sürelim ve sonra da galeta ununa bulayalım. Tekrar tepsiye yerleştirerek bütün kurabiyeleri tamamlayalım.

Daha önceden ısıtılmış fırında 200 derece sıcaklıkta pişirelim. Galeta unlu kurabiyenin üzeri kızarmadan beyaz renkli olarak kalır. Pişen galeta unlu kurabiyeler fırından çıkartılıp servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }