{ "title": "Fındıklı Üzümlü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/findikli-uzumlu-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 07:48:00", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Fındıklı üzümlü kurabiye, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve pastanelerde satılan kurabiyelerden çok daha sağlıklı ve lezzetli bir kurabiye türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir kurabiye tarifi olarak karşımıza çıkan bu tarif sayesinde hem misafirlerinize 5 çayında lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilir hem de çocuklarınıza sağlıklı şeyler yedirme olanağına sahip olabilirsiniz.

Fındıklı Üzümlü Kurabiye Malzemeleri
Üzeri için
Fındıklı Üzümlü Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyemizi hazırlamaya başlarken ilk olarak eldiven kullanmayacağımızı düşünerek ellerimizi iyice yıkamalıyız. Eldiven kullanmamaktaki amacımız hamurumuzu yoğururken elimizin ısısı sayesinde tüm malzemelerin birbiri ile daha iyi şekilde özdeşleşmesini sağlamaktır. Aksi takdirde eldiven kullanmamız sebebi ile fındıklı üzümlü kurabiye hamuru için bir araya getirdiğimiz malzemeler birbirine iyi yapışmayacak ve kıvam alamayacaktır. Ayrıca üzümleri de sıcak suda yarım saat bekleterek iyice yumuşamalarını sağlıyoruz. Dilerseniz üzümleriniz çok büyükse ikiye bölebilirsiniz.

İlk olarak derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş olan margarini alıyoruz ve içerisine pudra şekerini ekliyoruz. Bu iki malzemeyi birbirleri ile iyice özdeşleşene dek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Son olarak 1 yumurtanın tamamını 1 yumurtanın da sadece akını ekliyoruz ve tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene de karıştırıyoruz. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurma işlemine başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ettiğimiz zaman üzümleri de ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz.

Fındıklı üzümlü kurabiye için hazırladığımız hamurumuzdan parçalar koparmaya başlamadan evvel fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlıyoruz. Daha sonra hamurdan neredeyse ceviz büyüklüğünde olan parçalar koparıp elimizde düzgün bir şekilde yuvarlayarak şekil veriyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsimize yuvarladığımız hamur parçalarını sıralıyoruz. Tüm hamuru tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürüyoruz ve iri dövülmüş olan fındıkları üstlerine serpiştirip hafifçe üzerine bastırıyoruz. Daha sonra ısıtmış olduğumuz fırına tepsimizi sürüp 15-20 dakika boyunca pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizi fırından alıp soğutarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }