{ "title": "Fındıklı Tarçınlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/findikli-tarcinli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 12:29:40", "author": "Nurten", "article": [ { "article": "
Fındıklı tarçınlı kurabiye, tarçın ve fındığın lezzetiyle beğenilen bir kurabiye tariflerinden biridir. Tarçın aroması zaten kurabiyelere çok yakışmaktadır. Bu kurabiyeyi hazırlarken malzemelerinin iyice karışmasına dikkat etmelisiniz. Aslında tüm kurabiye hamurlarında bu özeni göstermeniz gerekir. Kurabiyenin kabarmasından, lezzetine kadar her detayın oluşması buna bağlıdır. Hamurun malzemelerle özdeşleşmesi ve iyice dinlenmesi gerekir. Sizler için hazırladığımız fındıklı tarçınlı kurabiyeler, bir lokmalık olacak şekilde hazırlanmalıdır. Ağzınızda dağılacak bu lezzeti, bu haliyle daha iyi anlayabilirsiniz. Dilerseniz kurabiyelerin yapımına başlayalım.

Fındıklı tarçınlı kurabiye için gerekli malzemeler
Fındıklı tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için, yoğurma kabının içine oda sıcaklığında olan tereyağını, pudra şekerini, toz tarçını, yumurtayı ve sıvı yağı iyice karıştırın. Karışımın birbirine iyice özdeşleştirilmesi gerekir. Daha sonra bunlara toz fındığı, kabartma tozunu vanilyayı ilave edelim. Malzemeleri karıştırdıktan sonra, bunlara eşenmiş unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Elinize yapışmayan bir kıvama gelmesi gerekir. Hamur bu aşamaya geldiğinde, hamuru bir süre dinlendirmeniz gerekir. Bu arada sizde fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan cevizden küçük parçalar koparın. Kurabiyeleriniz bir lokmalık olacak büyüklükte olmalıdır. Parçaları yuvarlayarak fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Bunları fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığı üzerlerinden gidince pudra şekerini ve toz tarçını kurabiyelerin üzerine serpin. Ardından servis tabağına aldığınız kurabiyeleri çay ya da kahve ile konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }