{ "title": "Elmalı Tarçınlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/elmali-tarcinli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 16:02:37", "author": "Zeynep Karakaya", "article": [ { "article": "Elmalı Tarçınlı Kurabiye, hepimizin severek yediği ve kokusuna bayıldığımız elmalı tarçınlı kurabiyeyi gelin bir de nasıl yapıldığını öğrenelim. Öğreneceğiniz bu kolay tarif sayesinde özel günlerde, beş çaylarında arkadaşlarınızı davet edip onlara bu tariften güzel kurabiyeleri yapıp ikram edip sohbetlerinizi tatlandırabilirsiniz.

Elmalı Tarçınlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
Elmalı Tarçınlı Kurabiye; İç Malzemesi için
Elmalı Tarçınlı Kurabiye; Üzeri için
Elmalı Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığına getirdiğimiz margarin, yoğurt, sıvı yağ, pudra, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra içine aldığı kadar un ekleyin ve bir hamur oluşturun, hamurunuz kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun (Yalnız gereğinden fazla hamuru yoğurmayın içindeki margarinden dolayı hamurunuz acılaşabilir.) Hamuru 5 dakika dinlendirin kendine gelmesi için. Hamuru dinlendirdikten sonra bir yumruk büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bezeyi merdane yardımı ile servis tabağı genişliğinde açın (Açarken tezgâha un serpin yapışmaması için) Açtığınız her hamuru sekiz parçaya bölün. Her parçanın içine iç harcından 1,5 yemek kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sarın, hepsini bitirdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin (Ortalama pişme süresi 15-20 dakika) pişen kurabiyeleri servis tabağına alın soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini bir elek yardımı ile eleyerek serpin.

Elmalı Tarçınlı Kurabiye; İç Harcının Hazırlanması; Elmaları rendeleyip bir tencereye koyun. Üzerine toz şekeri döküp kendi suyunda pişirin orta dereceli ateşte. Pişmeye yakın içine tarçını ilave edin ve ocaktan indirin (Arzuya göre tarçınla beraber ceviz de koyabilirsiniz.)

Afiyet olsun.
" } ] }