{ "title": "Elmalı Rulo Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/elmali-rulo-kurabiye(1).jpg", "date": "20.01.2024 14:26:14", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Elmalı rulo kurabiye, elmalı rulo kurabiye başlı başına çok ayrı bir lezzet yapması oldukça kolay, hiç kurabiye yapmamış birisi bile kolaylıkla yapabilir. Kurabiyeleri bütün çocuklar sever bu yönden de elmalı rulo kurabiyemiz oldukça ideal bir kurabiye içinde bulunan elma çocuklarımız için vitamin deposudur. Elmalı rulo kurabiyeyi biraz fazla hazırlayıp aniden gelen misafirlerimize de ikram etmek için gerekirse muhafaza edebiliriz, kurabiyelerimiz soğuduktan sonra kapalı bir kap veya sterç filmle hava almasını önleyerek 3-4 gün çok sıcak bir ortam olmamak şartıyla saklayabiliriz.

Elmalı rulo kurabiye için malzemeler
İçi için
Üzeri için
Elmalı rulo kurabiye nasıl yapılır?

Hazırlığa ilk başta kurabiyemizin içini hazırlamakla başlayacağız. Elmalarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartacağız ve rendeleyeceğiz. Rendelediğimiz elmalarımızı yapışmaz bir tava içerisine alarak üzerine şeker ve cevizi ekleyerek kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu çekilene kadar pişireceğiz daha sonra tarçını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ocağı söndürüp soğumaya bırakacağız. Sıra geldi elmalı rulo kurabiyemizin hamurunu hazırlamaya, oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı veya margarin, Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini derince bir karıştırma kabına koyuyoruz. Elimizle karıştırdığımız malzemelere kabartma tozu, limon suyu ve elenmiş unu yavaş yavaş ve azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz toparlanan hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz, hafifçe unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde merdane yardımı ile yaklaşık 30 cm çapında açıyoruz. Açtığımız hamuru bir bıçak yardımı ile sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Hamurların geniş kısımlarına hazırladığımız ve soğuyan elmalı harcı yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz, uç kısımlarına hafifçe bastırarak kapatıyoruz. Hazırladığımız elmalı rulo kurabiyelerimizi yağlanmış veya pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziniz, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif renk alana kadar pişiriniz. Pişme süresi tamamlandıktan sonra oda sıcaklığında tepside soğumaya bırakınız ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }