{ "title": "Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/elmali-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 12:23:00", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Elmalı kurabiye, Elmalı kurabiye en çok tercih edilen ve birçok farklı şekillerde yapılan bir kurabiye tarifidir. Özel günlerdeki en vazgeçilmez kurabiye tariflerindendir. Oldukça sık yapılan bu kurabiye tarifini hemen hemen her bayan bilir. Fakat tariflerden küçük değişiklikler olabilir. Kimi iç harcına ceviz eklerken kimi sade yapar. Farklı şekiller uygulanabilir. Kimi standart olarak şu bardağı ile keserek yaparken kimi üçgen şeklinde hamur keser ve o şekilde sararak şekiller oluşturur. Kimi limon sıkacağı içerisinde şekil verir. Her biri birbirinden farklı şekillerde ve şık görüntü de olan kurabiyelerdır. Lezzet olarak ise ağızda dağılan mükemmel kıvamda iç harcı ile çay ve kahve yanında çok sevilerek yenilir. Günlerde kermeslerde beş çaylarında doğum günlerinde Diş buğdayı ve evlerde okutulan bebek mevlütlerinde sıklıkla yapılabilen bir kurabiyedir. Çok sevilen bir lezzet olduğu için her evde sıklıkla yapılan bir kurabiyedir. Bu kurabiyenin en iyi özelliklerinden biri de dört beş gün kadar tazeliğini koruyor olmasıdır. Aynı zamanda buzdolabının derin dondurucu kısmında da bir iki ay kadar saklanabilir. Ani gelen misafire hemen derin dondurucuda çıkarılarak mikrodalga fırında ısıtılıp servis edilir. Derin dondurucuda iç harcı da saklanabilir. Yapımı kolay bir tarif olduğu için hazırda yoksa da endişelenmenize gerek yok. Kısa sürede hazırlayıp fırına atarsanız 15-20 dakika kadar bir sürede servis edilmeye hazır olur. Oldukça da ekonomik bir tariftir. Herkesin evinde olan standart kurabiye malzemeleri ile yapılır ve çok masraf etmeden çok güzel lezzetler elde edebilirsiniz.

Elmalı kurabiye için gerekli malzemeler

Hamuru için
İç malzemesi için
Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiyenin yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlanır. Çünkü hamur yapana kadar iç harç soğuması gerekir. Aksi halde sıcak iken kolay yapılmaz. İç harcı için elmaları soyun ve ardından elmalar rendelenir. Bir tavaya alınır. Üzerine şeker eklenir, elma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Rengi dönünce ceviz ve tarçın eklenir. Birkaç dakika kadar daha karıştırılarak kavrulur ve ardından altı kapatılıp bir kenara alınır. Ardından hamuru hazırlanmaya başlanır. Hamuru için oda sıcaklığındaki margarin bir kaba alınır. Üzerine yoğurt eklenir. Ardından pudra şekeri kabartma tozu eklenir ve biraz yoğrulur. Sonra un yavaş yavaş eklenerek hazırlanır. Hamur hazır olunca istediğiniz bir şekil vererek hamuru açın. İçerisine iç harç ekleyin ve kapatın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Bu tarife göre yaklaşık 25 tane kurabiye çıkıyor ve bir fırın tepsisine sığıyor. Fırın tepsisine kurabiyeler dizilirken fırında 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Fırın ısınınca kurabiye fırına verilir ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından fırından alınır ve ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Şimdiden herkese afiyet olsun ve mutlaka denemeye kalmasın.
" } ] }