{ "title": "Elmalı Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/elmali-cevizli-kurabiye-5483.jpg", "date": "21.01.2024 12:53:25", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Elmalı Cevizli Kurabiye, kurabiye hemen herkesin en sık olarak yediği ve sevdiği bir hamur işidir. Eve misafir geldiğinde, altın günlerinde, doğum gününde ve özel kutlama günlerinde mutlaka her sofrada kurabiye yer almaktadır. Kurabiye o kadar alternatifli bir hamur işidir ki, istediğiniz her çeşit farklı ve lezzetli malzemeler ile kolaylıkla hazırlanabilir. Yapımı oldukça basit olan elmalı cevizli kurabiye hem doyurucu hem de çok sağlıklıdır. Ayrıca elma ve ceviz eşliğinde hazırlanan kurabiyeler lezzetli olduğu kadar görsel açıdan da göze hitap etmektedir. Arkadaşlarınız ile beş çayı sohbetlerinde elmalı cevizli kurabiye ve yanında poğaça ile salata eşliğinde mükemmel lezzetli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Sizde bu muhteşem lezzetin tadını sevdikleriniz ile çıkarmaya ne dersiniz. Haydi o zaman mutfağa elmalı cevizli kurabiye hazırlayıp pişirmeye gidelim.

Elmalı Cevizli Kurabiye için Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Elmalı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve unu ilave ederek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Yoğurduğunuz kurabiye hamurunu buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirelim. Bu arada elmalı iç harç için, kırmızı elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyin. Daha sonra tavanın içine rendelenen elmaları ilave edip pişirelim. Ardından toz şekeri, ceviz içini ve toz tarçını ekledikten sonra içindeki toz şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Önceden hazırladığımız kurabiye hamurunu ortadan ikiye bölelim. Bir parçasını merdane kullanarak ince olacak şekilde açalım. Açılan hamuru üçgen dilimler halinde keselim. Soğuyan elmalı harçtan bir miktar alalım ve geniş kısmına koyalım ve rulo şeklinde saralım. Bütün hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisinin içine dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20-25 dakika hafif şekilde kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen elmalı cevizli kurabiyeleri fırından alalım ve soğuduktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine bolca pudra şekeri gezdirelim ve servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }