{ "title": "Damla Sakızlı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/damla-sakizli-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 03:09:22", "author": "Selis", "article": [ { "article": "
Damla sakızlı kurabiye, hoş kokusu ve lezzetiyle çaylarınıza eşlik edecek olan kurabiyelerdir. Ülkemizde damla sakızının yetiştiği yer olan Alaçatı yöresinde oldukça fazla pişirilen bir kurabiyedir. Pişerken evinize mis gibi yayılan damla sakızı kokusu sizleri bu kurabiyelerin müptelası yapabilir. Kurabiyeyi hazırlarken her zamanki gibi hamurunu istenen kıvamda yapmalısınız. Malzemelerin iyice karışmasına özen göstermelisiniz. Hamuru belli bir süre dinlendirmeniz, pişerken yayılmalarını önlemenize yardımcı olacaktır. Kurabiyelerin damla sakızı ve fındıkla hazırlanması lezzetini etkiliyor. Umarız sizlere vereceğimiz tarifi beğenirsiniz. Dilerseniz kurabiyeleri hep birlikte yapalım.

Damla sakızlı kurabiye için gerekli malzemeler
Damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır?

Derince bir yoğurma kabının içinde oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, toz şekeri ve yumurta sarısını iyice çırpmalısınız. Bunlar krema kıvamına gelmelidir. İçindeki toz şeker iyice erimelidir. Daha sonra içine toz halindeki damla sakızını, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave etmelisiniz. Tabi malzemeleri karıştırmaya devam etmelisiniz. Elenmiş unu ölçülü olarak malzemelere katarak, yoğurmaya başlayın. Artık mikser kullanmayın. Elinizle hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı her zamanki gibi yumuşak, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır. İstenen kıvamı yakaladığınızda, hamuru hava almayacak şekilde streçle sarın. Buzdolabının içinde hamuru yaklaşık olarak yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada sizde fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kurabiyeleri pişireceğiniz fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Küçük bir kâsenin içinde yumurta akını iyice çırpın. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları elinizle şekillendirin. Hamurları önce yumurta akına bulayın. Daha sonra fındık kırıklarına bulayın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bütün kurabiyeleri hazırladıktan sonra, kızmış olan fırına atabilirsiniz. Kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyelerin fazla kızarmasına izin vermeyin. Yoksa sert bir kurabiye yiyebilirsiniz. Kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde, yanında çayla ya da soğuk içeceklerle konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }