Çörekotlu kurabiye, çay saatlerinde ağızda dağılan bir kurabiye tarifidir. Ayrıca bayatlamayan bir kurabiyedir. Ağızda dağıldığından kurabiyeleri mümkün olduğu kadar küçük hazırlayın. Her biri tek lokmalık biçimde olsun. Büyük yaptığınızda yerken aynı hissi duyamazsınız. Verilen ölçülerle hazırladığınız kurabiyeler 1,5 fırın tepsisini doldurur. Dilerseniz ölçüleri biraz daha arttırabilirsiniz. Hemen bayatlamayacağı için, fazla yapmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Dilerseniz kurabiyeleri birlikte hazırlayalım. Yapımı sadece 15-20 dakikanızı alacaktır.
Çörekotlu kurabiye için gerekli olan malzemeler
125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar elenmiş un
4 yemek kaşığı çörek otu
1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)
Çörekotlu kurabiye nasıl yapılır?
Derin bir yoğurma kabının içinde yumuşamış margarini, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu, sirkeyi ve çörek otunu karıştırın. Başka bir kabın içinde kabartma tozunu ve elenmiş unu karıştırın. Bunu diğer malzemelere yavaş yavaş ilave edin. Hazırladığınız hamurun ele yapışmayacak kıvamda olması gerekiyor. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra, fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları yağlanmış tepsinin içine dizin. Hazırladığınız hamurdan 1,5 tepsi kadar kurabiye çıkmaktadır. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp kurabiyelerin soğumasını bekleyin. Daha sonra çayın yanında konuklarınıza ikram edebilirsiniz.