Çörek otlu tuzlu kurabiye, çayın yanında tuzlu kurabiye sevenlerin beğeneceği bir kurabiye türüdür. Tuzlu kurabiyeler içinde hem lezzeti hem de faydaları açısından özellikle tavsiye ettiğimiz bu kurabiyeyi sıkça hazırlayıp, aralarda atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Tazeliğini kapalı yerde tutarsanız, uzun süre koruyacaktır. Bu kurabiyeleri pastanelerde sıkça yitebilirsiniz. Fakat bunların evde kendinizin hazırladığı kadar lezzetli olmayacağını tahmin edebilirsiniz. Şimdi sizler için hazırladığımız çörek otlu tuzlu kurabiye tarifini beraber pişirmeye başlayalım.
Çörek otlu tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un (Yaklaşık olarak yarım kg un yeterli oluyor)
Çörek otlu tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
Derin bir yoğurma kabının içinde sıvı yağı, margarini, yumurta akını, sirke ve çörek otunu iyice karıştırın. Daha sonra az miktarda elenmiş unla, kabartma tozunu karıştırarak malzemelerin içine karıştırın. Hamuru yoğururken daha yumuşak olduğunu düşünürseniz, biraz daha un ilave edin. Hamur ele yapışmayacak kadar, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Yoğurduğunuz hamuru bir süre dinlendirmelisiniz. Dinlenen hamuru iki parçaya bölün. Bir parçasını unladığınız tezgâhta şerit haline getirin. Bunun üzerine bastırarak düz bir hale getirin. Daha sonra iki parmak kalınlığındaki parçaları verev şeklinde kesin. Hamurun diğer parçasını da aynı biçimde hazırlayın. Bunları yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çayın yanında konuklarınıza servis edebilirsiniz.